عابدینی: سفیر انگلستان در تهران باید اخراج گردد؛ به تصویب قانون احتیاج نیست
به گزارش مجله یافان، کارشناس مسائل بین الملل گفت: اقدام سفیر انگلیس دخالت در امور داخلی، نادیده دریافت حقوق دیپلماتیک و نقض قوانین داخلی جمهوری اسلامی ایران است. کشور میزبان بر اساس کنوانسیون وین قادر است که دیپلمات را یک عنصر نامطلوب تلقی کند و دستور اخراج او را بدهد.
حسن عابدینی کارشناس مسائل بین الملل در تبادل نظر با خبرنگار سیاسی مجله یافان، در مورد دخالت های سیاسی انگلستان در کشورمان گفت: بریتانیا به گونه های مختلف، در تاریخ ایران دخالت هایی داشته است که شاید برجسته ترین مورد را می توان، کودتای ننگین 28 مرداد با همکاری آمریکا علیه دولت ملی محمد مصدق نام برد.
وی با بیان اینکه حضور سفیر انگلستان در تجمع غیرقانونی دانشگاه امیرکبیر خلاف عرف و رفتار بین المللی بود، تأکید کرد: در کنوانسیون وین سال 1961، گفته شده است که دیپلمات ها و نمایندگان سیاسی کشور ها دارای مصونیت سیاسی هستند. رعایت قوانین و مقررات داخلی کشور میزبان و فعالیت های که آن ها انجام می دهند، باید در چارچوب مسئولیت دیپلماتیک باشد ازجمله مقررات ذکرشده در کنوانسیون است.
عابدینی ادامه داد: سفیر انگلستان باید جواب بدهد که آیا مشارکت در یک تجمع غیرقانونی و تشویق افراد به اغتشاش و آشوب در چارچوب فعالیت های دیپلماتیک انگلستان تلقی می گردد. اقدام سفیر انگلیس دخالت در امور داخلی، نادیده دریافت حقوق دیپلماتیک و نقض قوانین داخلی جمهوری اسلامی ایران است.
وی بیان داشت: کشور میزبان بر اساس کنوانسیون وین قادر است که دیپلمات را یک عنصر نامطلوب تلقی کند و دستور اخراج او را بدهد. وزارت امورخارجه نیز می تواند سفیر انگلستان را اخراج کند و احتیاج به تصویب قانون توسط مجلس شورای اسلامی نیست.
کارشناس مسائل بین الملل اضافه نمود: نمایندگان مجلس دو راستا برای برخورد با انگلیسی ها در پیش روی خود دارند؛ سفیر را اخراج نمایند و فرد مورد تائید جمهوری اسلامی جایگزین گردد؛ حالت دوم جمهوری اسلامی می تواند با توجه به مصوبه مجلس در گذشته به این نتیجه برسد که با انگلستان سطح روابط سیاسی خود را کاهش و به کاردار تنزل دهد.
منبع: خبرگزاری دانشجو