4 روش مختلف برای طرز تهیه خورش کلم برگ

به گزارش مجله یافان، حتما شما هم نام خورش کلم برگ را بین غذاهای معروف ایرانی شنیده و یا طعم آن را چشیده اید. پخت این غذا در منطقه ها مختلف با روش های متفاوتی انجام می گردد؛ اما اصلی ترین ماده در همه آنها کلم برگ است. خوشمزه ترین طرز تهیه کلم پلو با استفاده از مرغ است. در این روش تکه های مرغ به همراه پیاز و رب؛ کلم برگ های خلالی به همراه آب لیمو، نمک و فلفل؛ هویج های خلالی با کمی آب لیمو، زعفران و نمک؛ هرکدام در تابه جداگانه تفت داده می شوند. پس از آن باید کلم و هویج را با هم ترکیب کرد و با کمی آب به طور کامل پخت. سپس باید همه این مواد را در تابه ای بزرگ با کمی کره تفت داد و به همراه برنج سرو کرد. البته روش های دیگری هم برای پخت وجود دارد که در این مطلب قصد داریم به آنها بپردازیم. جدول زیر مربوط به مواد اولیه برای طرز تهیه این غذا با مرغ است:

4 روش مختلف برای طرز تهیه خورش کلم برگ

خورش کلم برگ زعفران با مرغ

تعداد نفرات3 نفر
زمان آماده سازی30 دقیقه
زمان پخت غذا2 ساعت
میزان سختیمیانه

طرز تهیه خورش کلم برگ زعفرانی با مرغ

طرز تهیه خورش کلم برگ زعفرانی با مرغ از پرطرفدارترین دستور پخت های این غذاست. استفاده از مرغ برای درست کردن آن باعث می گردد تا غذا ظاهر مجلسی تری به خود بگیرد و بتوان آن را برای مجالس رسمی یا مهمانی های خانوادگی نیز سرو کرد. برای این روش درست کردن خورش کلم برگ باید مواد اولیه را آماده کنید و مراحلی را که گفته می شوند، انجام دهید.

مواد لازم برای تهیه خورش کلم برگ با مرغ

اگر طرز تهیه خورش کلم برگ را بر اساس دستورالعملی که بیان می کنیم، پیش ببرید، بسیار ساده این غذا را طبخ خواهید کرد. جدول زیر شامل کلیه موادی است که برای این غذا به آنها احتیاج دارید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
سینه یا ران مرغ3 تکه
کلم برگ2/1 کلم برگ کوچک
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش4 قاشق غذاخوری
هویج3 عدد
زعفران دم نموده2/1 فنجان
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه میزان کافی
کره و روغنبه میزان کافی

دستور پخت خورش کلم برگ زعفرانی با مرغ

برای طرز تهیه خورش کلم برگ زعفرانی به همراه مرغ باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

  • مرحله اول: پیازها را خلالی کنید و در قابلمه ای به همراه میزان کمی روغن تفت دهید. این کار را تا جایی ادامه دهید که بافت پیاز شفاف و به اصطلاح سبک گردد.
  • مرحله دوم: کمی فلفل سیاه و زردچوبه را به پیازها اضافه کنید و آنها را خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
  • مرحله سوم: مرغی را که از قبل خرد نموده اید، به تابه حاوی پیاز اضافه کنید. این مرحله نیز باید تا جایی ادامه پیدا کند که مرغ ها کاملا سرخ و رنگشان سفید گردد.
  • مرحله چهارم: رب گوجه فرنگی را در این مرحله درون تابه بریزید. خامی رب باید در این مرحله به طور کامل از بین برود.
  • مرحله پنجم: 2/1 لیوان آب را به مرغ ها اضافه کنید و اجازه دهید تا به نقطه جوش برسد.
  • مرحله ششم: تا زمانی که پخت مرغ کامل گردد، به سراغ کلم برگ ها بروید و آنها را به شکل خلالی خرد کنید.
  • مرحله هفتم: درون تابه کمی روغن بریزید. سپس کلم ها را درون آن تفت دهید تا کمی نرم شوند. 2 قاشق غذاخوری آب لیمو را هم به آن اضافه کنید و نمک و فلفل سیاه را هم درون آن بریزید. پس از چند دقیقه تفت دادن تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
  • مرحله هشتم: هویج ها را خلالی کنید. آنها را درون تابه بریزید و به همراه کمی نمک، زعفران دم نموده و آب لیموی به جای مانده تفت دهید.
  • مرحله نهم: کلم ها و هویج هایی را که تفت داده اید، درون قابلمه ای بریزید و یک لیوان آب هم به آنها اضافه کنید. اجازه دهید این مواد روی حرارت باقی بمانند و کاملا پخته شوند.
  • مرحله دهم: اکنون همه مواد شما پخته شده اند و آماده سرو هستند. آنها را درون تابه ای بریزید و با کمی کره مخلوط کنید. سپس مخلوط این مواد را روی دیس برنج بریزید.

طرز تهیه خورش گلم کلم طالقانی

در طالقان دستور پخت ساده تری برای طرز تهیه خورش کلم برگ وجود دارد. در این روش پخت هویج حذف شده است و به جای مرغ از 500 گرم گوشت گوسفند استفاده می گردد. مراحل پخت در این روش باید به شکل زیر انجام گردد:

  • مرحله اول: پیازهایی را که از قبل خرد نموده اید، درون کمی روغن تفت دهید تا کاملا سبک و شفاف شوند.
  • مرحله دوم: گوشتی را که از قبل خرد و شسته شده است، به پیازها اضافه کنید و تفت دادن را تا جایی که رنگ گوشت کمی تغییر کند، ادامه دهید.
  • مرحله سوم: 2 لیوان آب جوش را به قابلمه گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا با حرارت ملایم کاملا پخته گردد. در حین پخت گوشت به آن سر بزنید و میزان آبی را که به جای مانده است، میزان بگیرید.
  • مرحله چهارم: زمانی که آب داخل قابلمه به یک بند انگشت رسید، کلم هایی را که از قبل خرد نموده اید، به آن اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: نمک، فلفل، زردچوبه و رب را هم در همین مرحله باید به خورش اضافه کنید.
  • مرحله ششم: حدودا نیم ساعت زمان احتیاج دارید تا پخت خورش تکمیل گردد. سپس می توانید این غذا را در کنار برنج سرو کنید.

طرز تهیه خورش کلم برگ با گوشت خورشتی و آلو

یکی از روش های پخت خورش کلم برگ، درست شبیه به طرز تهیه خورش آلو اسفناج با استفاده از آلو خورشتی است. در این روش پخت به جای مرغ از گوشت استفاده می گردد و مواد اولیه و مراحل پختش نیز کاملا نسبت به آنچه که گفتیم، فرق دارد. در ادامه می توانید جدول مربوط به مواد اولیه و مراحل طرز تهیه این غذا را ببینید:

مواد لازم برای تهیه خورش کلم برگ با آلو و گوشت خورشتی

موادی که در جدول زیر در نظر گرفته شده، با نسبت های درست است. در صورت زیاد شدن تعداد نفرات باید همه ترکیبات را به یک میزان بیشتر کنید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
گوشت خورشتی400 گرم
کلم برگ8 ورق
هویج1 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
پیاز2 عدد
آب لیمو ترش1 قاشق غذاخوری
آلو خورشتی5 عدد
زعفرانبه میزان کافی
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان کافی

دستور پخت خورش کلم برگ با گوشت خورشتی و آلو

اکنون برای درست کردن این غذا باید مراحل زیر را طی کنید:

  • مرحله اول: یکی از پیازها را خرد کنید و به همراه زردچوبه و کمی روغن درون قابلمه تفت دهید.
  • مرحله دوم: گوشت خورشتی خردشده را به پیاز اضافه کنید و آن را کاملا تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد. سپس میزانی آب جوش را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا بافتش به طور کامل بپزد.

نکته: در این مرحله برای پخت زودتر گوشت می توانید از زودپز هم بهره ببرید.

  • مرحله سوم: پیاز دیگر را به شکل نگینی خرد و به همراه کمی روغن درون تابه تفت دهید. سپس گل کلم های خلالی را درون آن بریزید و آن را با استفاده از آب لیمو مزه دار کنید.
  • مرحله چهارم: هویج های رنده شده را به تابه حاوی گل کلم اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید. هویج ها در این مرحله باید کمی نرم شوند.
  • مرحله پنجم: اکنون رب و میزانی زعفران را هم به این مواد اضافه کنید. اجازه دهید این ترکیب برای دقایقی دیگر روی حرارت باقی بماند.
  • مرحله ششم: اکنون گوشت پخته است و باید مخلوط کلم و هویج را درون قابلمه آن بریزید. درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید مواد درون آن برای مدت 1 ساعت کاملا جا بیفتند.
  • مرحله هفتم: آلو خورشتی ها را بشویید و آنها را در 30 دقیقه پایانی پخت خورش به قابلمه اضافه کنید.
  • مرحله هشتم: در انتهای پخت نیز نمک خورش را میزان بگیرید و در صورت احتیاج آن را اضافه کنید.
  • مرحله نهم: اکنون غذای شما آماده شده و کافی است آن را به همراه برنج سرو کنید.

طرز تهیه خورش کلم برگ ایتالیایی

یکی از روش های مجذوب نماینده و کاملا متفاوت برای طرز تهیه خورش کلم برگ را می توانیم در کشور ایتالیا ببینیم. این غذا با استفاده از ترکیب مواد اولیه ای تهیه می گردد که شاید از نظر ما ایرانی ها کمی عجیب و غیرقابل قبول باشد؛ اما بیش از 80 درصد افرادی که آن را امتحان نموده اند، رضایت کافی را نسبت به مزه و ظاهرش داشته اند. به همین علت ترجیح دادیم که این روش را هم در بین دستورالعمل های این مطلب قرار دهیم. جدول مواد لازم و بعلاوه مراحل پخت این روش را می توانید در ادامه ببینید:

مواد لازم برای طرز تهیه خورش کلم برگ ایتالیایی

قبل از آغاز مراحل بهتر است مواد اولیه لازم را برای پخت آماده کنید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
روغن زیتون1 قاشق غذاخوری
سوسیس ایتالیایی450 گرم
پیاز1 عدد
سیر له شده2 حبه
سرکه1.5 پیمانه
لوبیا سفید پخته شده425 گرم
عصاره مرغ یا سبزیجات1 لیتر
آب1 لیتر
نمک1 قاشق چای خوری
کلم پیچ خردشده1 عدد
برگ بو2 عدد
جعفری خردشده1 پیمانه
پنیر پارمسان رنده شده2/1 پیمانه

مراحل طرز تهیه خورش کلم برگ ایتالیایی

پس از آماده سازی مواد بالا، مراحل زیر را با دقت و به ترتیب انجام دهید:

  • مرحله اول: روغن زیتون را در قابلمه ای بریزید و سوسیس های خردشده را به آن اضافه کنید تا کاملا سرخ شوند. سپس آنها را بیرون بیاورید و کنار بگذارید.
  • مرحله دوم: نصف پیاز را به شکل نگینی خرد کنید و در همان قابلمه برای مدت زمان 3 تا 4 دقیقه تفت دهید.
  • مرحله سوم: بعد از این مدت سیر را هم به پیازها اضافه کنید و تفت دادن را تا 2 دقیقه دیگر ادامه دهید.
  • مرحله چهارم: سرکه و لوبیا را در همین مرحله در قابلمه بریزید و حرارت را روی دمای زیاد قرار دهید. سپس شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا این مواد برای مدت 10 دقیقه با هم حرارت ببینند.

نکته: در این مرحله می توانید با گوشت کوب برقی مواد را له کنید. این کار باعث غلیظ تر شدن خورش خواهد شد.

  • مرحله پنجم: عصاره مرغ، نمک، کلم، نیم دیگر پیازی که خلالی نموده اید، برگ بو و سوسیس را هم به قابلمه اضافه کنید. این مواد نیز باید 10 دقیقه با درب بسته روی حرارت باقی بمانند.
  • مرحله ششم: پس از گذشت این مدت باید درب قابلمه را بردارید و اجازه دهید پخت غذا برای 20 دقیقه دیگر نیز ادامه پیدا کند. مراحل پخت زمانی کامل می شوند که کلم ها کاملا نرم شده باشند.
  • مرحله هفتم: اکنون غذای شما آماده است و باید آن را درون ظرف سرو بریزید. سپس آن را با پنیر پارمزان رنده شده و جعفری تزئین کنید.

نکات لازم در طرز تهیه خورش کلم برگ

در طرز تهیه خورش کلم برگ همه چیز تعیین و مراحل آن به راحتی قابل انجام است؛ اما چند نکته هم وجود دارد که باید در این فرایند به آنها توجه کنید. موارد زیر شامل فوت وفن هایی هستند که معمولا آشپزان معروف آنها را رعایت می نمایند:

  • سعی کنید خورش کلم برگ را با حرارت ملایم بپزید تا طعم و ظاهر بهتری را به خود بگیرد.
  • این خورش باید غلیظ باشد.
  • کلم برگ را زیاد خرد نکنید؛ زیرا ممکن است طی مراحل پخت نرم و له گردد.

اصول نگهداری خورش کلم برگ

روش نگهداری از خورش کلم برگ دقیقا شبیه به همه خورش های دیگر است. باید این غذا را پس از پخت درون ظرفی دربسته بریزید و سپس درون یخچال قرار دهید. البته بعضی افراد آن را به شکل فریزشده برای مدت زمان طولانی تر هم نگه می دارند.

روش جلوگیری از خراب شدن خورش کلم برگ

اگر روش پخت با گوشت را برای طرز تهیه خورش کلم برگ انتخاب نموده اید، باید بیشتر مراقب خراب شدن آن باشید. در این شرایط نباید ظرف حاوی غذا در محیط گرم قرار بگیرد؛ زیرا گوشت موجود در غذا فاسد می گردد.

برترین جایگزین ها برای طرز تهیه خورش کلم برگ

در طرز تهیه خورش کلم برگ از هویج هم استفاده می گردد؛ اما شما می توانید آن را به طور کامل حذف کنید. بعلاوه برای کسانی که گیاه خوار هستند، حذف گوشت و مرغ منعی ندارد و می توان به جای آنها از عصاره استفاده کرد.

خواص کلم برگ برای بدن

گل کلم گیاهی دارویی است که بسیاری از متخصصان تغذیه و طب سنتی از خواص بی نظیر آن صحبت نموده اند. مصرف گل کلم به عنوان ماده غنی از فیبر می تواند در فرایند کاهش وزن یاری نماینده باشد و حس سیری طولانی مدتی را در شما ایجاد کند. این میزان از فیبر، عملکرد بهتر دستگاه گوارش را هم در پی دارد و از ایجاد مسائلی مانند سرطان روده و زخم معده جلوگیری می نماید. شما می توانید در طرز تهیه خورش گل کلم این ماده مغذی را به کار ببرید و از خواص بی نظیر آن بهره مند شوید.

اثر بعدی کلم برگ روی تصفیه کبد و سم زدایی بدن است که این خاصیت را به علت وجود مواد معدنی و آنتی اکسیدان های خود دارد. کلم برگ روی کنترل سطح قند خون در زنان باردار نیز تاثیر می گذارد و عوارض دیابت را در افراد مبتلا به حداقل می رساند.

از دیگر خواص کلم برگ می توانیم به افزایش رشد مو، جلوگیری از مسائل قلبی عروقی و کند کردن روند رشد سلول های سرطانی اشاره کنیم.

طعم خورش کلم برگ را نباید از دست داد…

همان طور که مشاهده کردید، مواد لازم برای طرز تهیه خورش کلم برگ به گونه ای هستند که درنهایت طعم ملس و ملایمی را در غذا ایجاد می نمایند. بنابراین، اگر مزاجتان با این غذا سازگار است، پیشنهاد می کنیم طرز تهیه خورش سیب را هم بخوانید و آن را در منزل درست کنید.

البته مجله یافان فود شرایطی را فراهم نموده است تا هرکسی بدون احتیاج به صرف زمان و به شکل آنلاین غذای دلخواه خود را سفارش دهد. بنابراین اگر فرصت کافی برای آشپزی و تهیه انواع غذاها را ندارید، پیشنهاد می کنیم به این پلتفرم سر بزنید و با سفارش آنلاین غذا ، غذای مدنظر خود را درب منزل تحویل بگیرید.

سوالات متداول در خصوص پخت خورش کلم برگ

در طرز تهیه خورش کلم برگ با گوشت می توانیم آلو را به طور کامل حذف کنیم؟

بله؛ آلو در انتهای پخت اضافه می گردد که می توانید آن را به طور کامل حذف کنید.

خورش کلم برگ حتما باید با برنج سرو گردد؟

اگرچه دستور پخت این غذا به همراه برنج است، اما در نظر داشته باشید که این خورش غذایی کامل است؛ بنابراین می توانید آن را حتی با نان هم سرو کنید.

می توانیم برای درست کردن خورش کلم برگ از روغن زیتون هم استفاده کنیم؟

بله؛ اما برای طعم و عطر بهتر غذا بهتر است روغن های بدون بو را انتخاب کنید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 12 بهمن 1403 بروزرسانی: 12 بهمن 1403 گردآورنده: yfun.ir شناسه مطلب: 1744

به "4 روش مختلف برای طرز تهیه خورش کلم برگ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "4 روش مختلف برای طرز تهیه خورش کلم برگ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید