چه غذاهایی را به چه مقدار بخوریم؟
به گزارش مجله یافان، به مناسبت روز جهانی غذا، دانشگاه علوم پزشکی گیلان پیغام تغذیه ای صادر کرد.
![چه غذاهایی را به چه اندازه بخوریم؟ چه غذاهایی را به چه مقدار بخوریم؟](https://yfun.ir/upload/2022/10/13/d3ea3983d3-139c8a097931-772e1775b9907.jpg)
با توجه به داشتن اطلاعات تغذیه ای برای هر فرد برای جلوگیری از بیماری های گوارشی و سلامت جسم دانشگاه علوم پزشکی گیلان پیغام تغذیه ای صادر کرد.
1- درمواقعی که گرسنه هستید برای خرید مواد غذایی به فروشگاه ها نروید، زیرا بیشتر از نیازتان مواد غذایی می خرید.
2- اضافه میوه ها را خشک کرده و یا به کمپوت کم شیرین تبدیل کنید.
3- نگهداری نان در یخچال باعث بیات شدن و افزایش دورریز نان می گردد. برای نگهداری نان آن را بسته بندی و در فریزر نگهداری کنید.
4- به جای نان سفید از نان هایی که سبوس دارند بیشتر بهره ببرید.
5- یکی از برترین منابع پروتئینی حبوبات است که ارزش غذایی معادل گوشت دارد، ولی قیمتش ارزانتر است.
6- در وعده صبحانه به ویژه برای دانش آموزان از غذا های حاوی حبوبات مثل عدس و لوبیا بهره ببرید.
7- تخم مرغ منبع غنی از پروتئین و جایگزین مناسب گوشت است.
8- تخم مرغ را بصورت آبپز کاملا سفت و پخته شده مصرف کنید و از نیم پز و عسلی کردن آن پرهیز کنید.
9- به جای سرخ کردن غذا، از روش های دیگر پخت مثل بخارپز، آب پز، تنوری و کبابی بهره ببرید.
10- برای تامین ید بدن فقط از نمک یددار تصفیه شده و آن هم به اندازه کم بهره ببرید.
11-برای پخت غذا از نمک کمتری بهره ببرید و سر سفره نمکدان نیاورید.
12-با کاهش مصرف قند، نمک و روغن، سلامتی خود را تضمین کنید.
13-ذائقه بچه ها را از اوایل زندگی به غذای کم نمک، کم چرب و کم شیرین عادت دهید.
14-به جای استفاده از آب میوه های صنعتی از میوه تازه در میان وعده بچه ها بهره ببرید.
15-فست فود ها حاوی چربی و نمک زیادی هستند در مصرف آن ها افراط نکنید.
16-سعی کنید از انواع مختلف سبزی ها در برنامه غذایی روزانه خود بهره ببرید.
17-دریافت فیبر را به وسیله مصرف بیشتر سبزی ها، میوه ها، حبوبات و نان های سبوس دار افزایش دهید.
18-نوشیدن آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات مانند شیر و دوغ کم نمک و بدون گاز به عنوان برترین نوشیدنی توصیه می گردد.
19-برای افزایش جذب آهن غذا، به مواد غذایی حاوی حبوبات (عدسی، خوراک لوبیا و ...) چاشنی های حاوی ویتامین C مانند آب لیمو یا نارنج تازه اضافه کنید.
20-روزانه از لبنیات (شیر، ماست، پنیر، دوغ و کشک) پاستوریزه و کم چرب بهره ببرید.
21-به جای استفاده از شیر های طعم دار، شیرکاکائو و شیر نسکافه و ... که دارای قند هستند از شیر های ساده بهره ببرید.
22-شیر های غنی شده با ویتامین D مصرف کنید، زیرا این ویتامین برای جذب بهتر کلسیم بسیار مفید است.
23-چاقی در بچه ها نشانه سلامتی نیست.
24-با حفظ وزن مناسب سلامتی خود را تضمین کنید.
25-در حین خرید، به نشانگر های رنگی تغذیه ای مواد غذایی توجه کرده و به مقدار قند، نمک و چربی موجود در آن ها دقت کنید.
سازمان خوار و بار کشاورزی ملل متحد (فائو) هر سال 24 مهر ماه (16 اکتبر) روز جهانی غذا را با هدف حساس سازی و کسب حمایت همه جانبه به منظور برقراری امنیت غذا و تغذیه، فراوری و دسترسی به غذای سالم و ایمن، کاهش اشکال گوناگون سوء تغذیه و ریشه کنی گرسنگی برگزار می نماید.
مجله یافان گیلان رشت
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان