چرا تختی آقا تختی شد؟
به گزارش مجله یافان، پنجاه و دو سال از درگذشت جهان پهلوان غلامرضا تختی، مَردی که از جنس مردم بود گذشت.
به گزارش گروه رسانه های مجله یافان، غلامرضا تختی مشهور به دنیا پهلوان تختی پنجم شهریور 1309 در خانواده ای مذهبی و متوسط در محله خانی آباد جنوب تهران به دنیا آمد .
وی دو برادر و دو خواهر داشت که از همه آن ها کوچکتر بود. تختی همراه تحصیل و کار، ورزش زورخانه ای و کشتی را به طور رسمی از 20 سالگی با عضویت در باشگاه پولاد آغاز کرد .
کسب یک مدال طلا و 2 نقره المپیک، 2 طلا و 2 نقره دنیا، قهرمانی در بازی های آسیایی و بسیاری دیگر از عناوین مختلف نشان از آن دارد که تختی یکی از بهترین ورزشکاران نه تنها ایران بلکه دنیا بوده، اما مگر مثل این قهرمان نام آور کم وجود دارد؟ پس چرا غلامرضا تختی شد دنیا پهلوان؟ و با گذشت 52 سال از وداعش با دنیای فانی، همچنان هر سال 17 دیماه سالروز درگذشتش جمعیت کثیری از مردم به همراه ورزشکاران رشته های مختلف، پیشکسوتان، مسئولین و گوش شکسته ها خود را به ابن بابویه می رسانند تا با حضور بر سر مزار این قهرمان ملی ثابت کنند تختی همچنان برای مردمش زنده است .
تختی نه به خاطر مدال های فراوانش و قهرمانی های زیاد، بلکه به خاطر منش پهلوانی، مردمی بودن و جوانمردی جاودانه شد. به قول معروف قهرمان که بسیار است، اما پهلوان شدن کار هر کسی نیست .
تختی چرا آقا تختیشد و چرا همه جا می گویند آقا تختی؟ چون فروشی نبود و کسی نتوانست او را بخرد. مرحوم مصطفی تاجیک یکی از نزدیکترین یاران آقا تختی این طور نقل کرده است: تختی در همان زمانی که فوق العاده اش قطع شد و برای سرپرستی خانواده اش در تنگنا قرار گرفته بود، روزی در چلوکبابی حاج اسماعیل روبروی پامنار که الان بانک ملی شده مشغول ناهار خوردن بودیم که حسن آقا فرزند حاج اسماعیل که با ایشان دوست صمیمی بودیم به سر میز ما آمد و به آقا تختی گفت، می خواهم با شما شریک بشوم. آقا تختی گفت کجا؟ حسن حاج اسماعیل گفت: در شاه آباد سه طبقه ساختمان ساخته ام تا در آنجا چلوکبابی افتتاح کنیم .
آقا تختی گفت من پولی ندارم و ایشان در جواب گفت احتیاجی به پول شما نیست، سه دانگ از این ملک را به نام شما می کنیم و فقط روی تابلو می نویسم چلوکبابی تختی و سود آن نصف به نصف و فردا هم محضر می رویم. آقا تختی با خوشرویی و خنده گفت باشه و به من گفت که دیگر اینجا نیایم و خدا شاهد است که دیگر پا در آن چلوکبابی نگذاشت. در همان زمان ها که با بحران مالی دست و پنجه نرم می کرد، کارخانه روغن نباتی و کبریت سازی برای تبلیغات محصولات خود به ایشان پول زیادی پیشنهاد کرده بودند که با جواب منفی آقا تختی روبرو شدند. بله او فروشی نبود و کسی نتوانست او را بخرد. تیمسار ایزدپناه رئیس فدراسیون وقت، دو سالی بعد از چاپ عکس آقا تختی و در اوج گرفتاری مالی ایشان به من گفت که به آقا تختی بگو که اگر در 28 مرداد در رادیو از طرف ورزشکاران به شاه تبریک بگوید 50 هزار تومان به او پاداش می دهم. به آقا تختی گفتم و ایشان قبول نکرد که اگر این پیشنهاد ها را قبول می کرد دیگر، تختی نبود .
به طور حتم در وصف دنیا پهلوان غلامرضا تختی مردی که از جنس مردم بود مطلب برای نوشتن بسیار فروان است کما اینکه در این سال ها نیز قلمفرسایی های زیادی شده است، اما در روزگاری که بسیاری از ورزشکاران کشورمان قصد دارند با الگو دریافت از مرام و جوانمردی تختی خاطره خوبی را از خود به یادگار بگذارند دنیا پهلوان نه تکرار شد و نه فراموش ...
و خاتمه در روز 17 دیماه سال 1346 در اتاق شماره 23 هتل آتلانتیک روزی که برای آخرین بار صدای قلب پهلوان شنیده شد آقا تختی برای همیشه از میان ما به دیار باقی شتاف. حرف و حدیث و برآورد در خصوص مرگ وی زیاد است، شاید فقط دیوار های اتاق هتل آتلانتیک بتوانند واقعیت را برای ما بازگو کنند، اما چه حیف که دیوار نمی تواند صحبت کند و امروز فقدان دنیا پهلوان غلامرضا تختی پنجاه و دو ساله شد .
منبع:باشگاه مجله یافان
منبع: خبرگزاری تسنیم