احتیاج باشد باید و نبایدهای جدی تری وضع می کنیم
به گزارش مجله یافان، به گزارش تجارت نیوز به نقل از پایگاه خبری معاون اول، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، پیش از ظهر امروز در جلسه ای با مدیران و مسئولین موسسه تحقیقاتی تولیدی و آموزشی انستیتو پاستور اظهار کرد: موسسه انستیتو پاستور یکی از مراکزی است که قدر آن در کشور ناشناخته مانده و ارزش واقعی این مجموعه به جامعه منعکس نشده است.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به سابقه فعالیت صدساله موسسه تحقیقاتی فراوریی و آموزشی انستیتو پاستور گفت: این مجموعه در تاریخ فعالیت صد ساله خود کارهای عظیم و ماندگاری برای کشور انجام داده و محصولات مختلف فراوری و آزمایشگاه های مرجع ایجاد نموده است.
جهانگیری با قدردانی از دست اندرکاران و کارکنان مجموعه انستیتو پاستور گفت: این مرکز همیشه در روزهای سخت، کارهای عظیمی برای کشور به انجام رسانده و در این ایام که ویروس کرونا به چالشی جهانی تبدیل شده است، موسسه انستیتو پاستور نقش مهمی در پیشگیری و مقابله با این بیماری ایفا نموده است.
وی اضافه نمود: موسسه انستیتو پاستور از نیروهای متخصص و متعهد فراوانی برخوردار است و در شرایط تحریم که دست بسیاری از متخصصین کشور برای تامین احتیاجها بسته است، انستیتو پاستور گام های موثری در تأمین احتیاجها برداشته و به نقش واقعی خود در این زمینه عمل نموده که ضروری است به عنوان نماینده دولت از همه کارکنان این مجموعه پراهمیت قدردانی کنم.
جهانگیری در ادامه با اشاره به اینکه در روزهای نخست شیوع بیماری کرونا، توانمندی کشور برای انجام آزمایش تشخیص این بیماری روزانه حدود 100 تا 200 مورد بود، اما با توانمندی علمی و تخصصی موسسه انستیتو پاستور و با کوشش های شبانه روزی، امروز که حدود 40 روز از شناسایی رسمی این ویروس در کشور می گذرد، 93 آزمایشگاه در سراسر کشور با پروتکل های دقیق بهداشتی در حال خدمت رسانی هستند و روزانه امکان انجام بیش از ده هزار تست و آزمایش تشخیص بیماری کرونا در کشور مهیا شده که این میزان طی روزهای آینده نیز افزایش خواهد داشت.
معاون اول رئیس جمهور توانمندی های بخش بهداشت و درمان را سرمایه ای عظیم برای کشور برشمرد و اضافه نمود: در مدت شش تا هفت سال گذشته با اجرای طرح تحول نظام سلامت، دستاوردهای بسیار خوبی در این بخش حاصل شد و شاهد بهبود و ایجاد زیرساخت های بخش بهداشت و درمان بوده ایم.
جهانگیری با یادآوری اینکه از 85 هزار تخت بستری در کشور، تعداد 50 هزار بازسازی و 28 هزار تخت نیز ایجاد شده است، گفت: در شهرها و مناطق محروم کشور نیز تعداد زیادی تخت های آی سی یو ایجاد شده و مجموعه گسترده ای از متخصصین و نیروهای کادر درمان با تمام توان پای کار آمده اند و به مجموعه فعالان عرصه بهداشت و درمان اضافه شده اند.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به ابتلای تعدادی از پرستاران و کادر درمانی کشور به ویروس کرونا توضیح داد: در روزهای نخست شیوع این بیماری به دلیل آنکه تجهیزات و امکانات حفاظت شخصی کافی نبود تعدادی از کادر درمانی کشور به این بیماری مبتلا شدند، اما امروز شرایط تغییر نموده و تقریباً از نظر امکانات و تجهیزات حفاظت شخصی برای کادر درمانی در شرایط نسبتاً خوبی قرار داریم.
جهانگیری اظهار کرد: با وجود همه این اقدامات، همه متخصصین و کارشناسان بر این باورند که برای ریشه کن کردن بیماری کرونا باید زنجیره انتقال این ویروس قطع گردد و راهبرد اصلی در این زمینه مشارکت مردم است.
معاون اول رئیس جمهور اضافه نمود: در کنار همه تلخی ها و ناگواری ها که بیماری کرونا به همراه داشت، انسجام گسترده در داخل کشور یکی از دستاوردهای این دوره است چرا که همه نهادهای حاکمیتی، دستگاه های اجرایی، نهادهای مدنی، مردم و بخش خصوصی همه پای کار آمدند و انسجام و اتحادی مشابه دوران دفاع مقدس در کشور ایجاد شده است.
جهانگیری ادامه داد: در کنار انسجام مجموعه حاکمیت کشور و نیز پای کار بودن کادر پزشکی و درمانی و موسساتی نظیر انستیتو پاستور، اگر مردم هم به عنوان تکمیل نماینده این برنامه همراهی لازم را داشته باشند و زنجیره انتقال ویروس قطع گردد، امیدوارم در آینده نه چندان دور بتوانیم بر این ویروس مسلط شویم و در گام های بعدی شاهد فراوری دارو و واکسن این بیماری باشیم.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه این بیماری تنها مختص ایران نیست و همه جهان و حتی کشورهای عظیم صنعتی را نیز گرفتار نموده است اضافه نمود: خوشبختانه با برنامه ریزی دولت و به دلیل همراهی مردم هیچ مسئله ای در تأمین کالا و اقلام ضروری در کشور وجود ندارد و فروشگاه ها مملو از کالاهای مورد احتیاج مردم است.
جهانگیری به موضوع تعطیلی حرم ها، نمازهای آدینه و پایگاه های مذهبی کشور نیز اشاره و توضیح داد: خوشبختانه علمای کشور با تدبیر و عقلانیت و اولویت بخشی به سلامت مردم با تعطیلی این اماکن موافقت کردند و تا حد زیادی از شیوع این بیماری پیشگیری شد.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه بخش اصلی کارکنان دولت شامل آموزش و پرورش و دانشگاه ها تعطیل هستند، گفت: بخش هایی از دولت که تعطیل نیستند بخش مرتبط با بهداشت و درمان و تأمین احتیاجهای ضروری مردم است که باید تمام وقت و حتی گاهی به صورت سه شیفت حضور داشته باشند تا احتیاجهای مردم را مرتفع نمایند.
در این جلسه که ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز حضور داشت، رئیس موسسه تحقیقاتی فراوریی و آموزشی انستیتو پاستور گزارشی از تاریخچه تأسیس و سابقه فعالیت این موسسه ارائه کرد و گفت: اکنون در آستانه ورود به قرن دوم فعالیت موسسه انستیتو پاستور هستیم و به زودی جشن یکصد سالگی فعالیت این مجموعه را برگزار خواهیم کرد.
بیگلری با گرامیداشت یاد فرمان فرمائیان بنیانگذار موسسه انستیتو پاستور در ایران اضافه نمود: این موسسه در روزهای سخت نقش مهمی را در ریشه کن کردن بیماری هایی نظیر طاعون و آبله ایفا نموده و در امر مقابله با ویروس کرونا نیز گام های موثری برداشته است.
وی با اشاره به اینکه از دیماه سال گذشته که خبر شیوع ویروس کرونا در چین منتشر شد، چون پیش بینی می کردیم که این ویروس به کشور ما نیز ورود خواهد نمود، نسبت به طراحی آزمایشگاه هایی در موسسه اقدام کردیم و پس از آنکه اولین موارد ابتلا در قم اعلام شد به سرعت این آزمایشگاه ها را توسعه دادیم و در حال حاضر 93 آزمایشگاه مربوط به تشخیص بیماری کرونا در کشور فعالیت دارند.
بیگلری با اشاره به اینکه در بطن تهدید فرصتی عظیم برای کشور ایجاد شد گفت: خوشبختانه با کوشش های اجرا شده در این مقطع، شبکه ملی آزمایشگاه های مولکولی در کشور شکل گرفت که حتی پس از پشت سر گذاشتن ویروس کرونا، این آزمایشگاه ها در مواقع دیگر نیز بسیار موثر و راهگشا خواهند بود.
رئیس موسسه انستیتو پاستور با اشاره به اینکه امکان شبکه سازی در این بخش یکی از نقاط قوت محسوب می گردد، اظهار کرد: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت یکی از نقاط قوت نظام بهداشت و درمانی ایران وجود آزمایشگاه های تشخیصی یکپارچه است که حاصل کار و کوشش شبانه روزی همکاران موسسه انستیتو پاستور است.
دکتر بیگلری با اشاره به اینکه در حال حاضر در کوشش هستیم که تست ها و آزمایش های سرپایی برای تشخیص ویروس کرونا فراهم کنیم گفت: موسسه انستیتو پاستور ایران عضوی از شبکه جهانی است و در میان 38 کشور که این موسسه را در خود دارند، از صندلی دوم از نظر حجم عملیات برخوردار است.
وی خدمات تخصصی و تشخیصی را یکی از برنامه های موسسه انستیتو پاستور برشمرد و گفت: غیر از خدمات تشخیصی رسالت اول و اولویت نخست این موسسه پیشگیری از بیماری هاست و به همین دلیل 14 آزمایشگاه مرجع در مجموعه انستیتو پاستور ایجاد شده است و این مجموعه در یکصد سال اخیر به عنوان دژی محکم و مرزبان سلامت در کشور خدمت رسانی نموده و هر گاه که بیماری و عامل عفونی به کشور وارد شده، مجموعه انستیتو پاستور در خط مقدم فعالیت داشته است.
بیگلری اضافه نمود: آموزش و پژوهش نیز از دیگر برنامه ها و خدمات موسسه انستیتو پاستور است تا بتواند نسل آینده را به عنوان پاسداران سلامت در کشور تربیت کند.
در این جلسه معاون توسعه موسسه انستیتو پاستور نیز راه اندازی واحد انتقال خون، ضدعفونی کردن آب شهر تهران و کنترل بیماری های عفونی در ایران و سایر کشورها را از جمله اقدامات موسسه انستیتو پاستور مطرح نمود و گفت: مجتمع فراوریی تحقیقاتی پاستور که در کرج واقع شده است عظیمترین شعبه پس از تهران است که محصولات منحصر به فردی فراوری می نماید.
وی همچنین گزارشی از احتیاجهای موسسه انستیتو پاستور برای تکمیل برنامه ها و ارائه کرد و گفت: اصلاح ساختار تشکیلات موسسه پاستور، تخصیص بودجه برای اجرای پروژه سلمان فارسی که به مجموعه آزمایشگاه های حساس کشور تبدیل خواهد شدو نیز پروژه انتقال تکنولوژی فراوری واکسن های پنوموکوک و روتا ویروس از جمله احتیاجها و ضرورت های موسسه انستیتو پاستور است.
بر اساس این گزارش، معاون اول رئیس جمهور همچنین از آزمایشگاه تیم واکنش سریع مجموعه انستیتو پاستور مرتبط با تحقیق و پژوهش در مورد ویروس کرونا بازدید کرد و در جمع تعدادی از کارکنان و کارشناسان این موسسه حضور یافت و از خدمات و کوشش های گسترده آنان به ویژه در ایام اخیر قدردانی کرد.
منبع: تجارت نیوز