طرز تهیه خورشت کرفس به دو روش

به گزارش مجله یافان، طرز تهیه خورشت کرفس چندان سخت نیست، اما طعم آن بسیار لذیذ و خوشمزه است. این خورشت اصیل ایرانی را به دو شیوه تهیه می نمایند، در ادامه هر دو روش را توضیح خواهیم داد.

طرز تهیه خورشت کرفس به دو روش

مجله یافان | سرویس آشپزی - خورشت کرفس یکی از خورشت های سنتی کشور ما است که نسبتا به سایر خورشت ها کمتر طبخ می شود. این غذا طعم بی نظیری دارد و همراه با برنج سرو می شود. البته شاید برای میهمانی ها خیلی گزینه مناسبی نباشد، زیرا تمام ذائقه ها این غذا را نمی پسندند، بنابراین اگر به فکر تهیه این غذا برای میهمانی هستید، بهتر است غذای دیگری را نیز همراه آن سرو کنید. طرز تهیه خورشت کرفس چندان سخت نیست و به راحتی می توانید این غذای لذیذ را آماده کنید.

طرز تهیه خورشت کرفس

به منظور تهیه این غذا برای شش نفر، به حدود دو الی دو ساعت و نیم زمان و مواد اولیه زیر احتیاج دارید.

مواد لازم
گوشت500 گرم
کرفس3 الی 4 عدد
پیاز سرخ شده3 الی 4 قاشق سوپخوری
آبلیمو5 الی 6 قاشق سوپخوری
زعفران ساییدهیک قاشق مرباخوری
نمک، فلفل و روغنبه میزان لازم

چند نکته:

  • برای تهیه این خورشت به گوشت ماهیچه بدون استخوان احتیاج دارید. البته می توانید از گوشت با استخوان نیز بهره ببرید، اما در اینصورت باید میزان آن را به 750 گرم افزایش دهید.

  • ترجیحا سعی کنید که از آبلیمو خانگی بهره ببرید تا طعم بهتری به خورشت بدهد.
  • به جای آبلیمو از آبغوره هم می توانید بهره ببرید.

دستور پخت خورشت کرفس

  1. ابتدا گوشت را خرد نموده و کاملا بشویید. سپس آن را در یک آبکش بریزید و صبر کنید تا آب اضافی آن برود.
  2. اکنون گوشت را در یک قابلمه بریزید، سپس و 4 لیوان آب به آن اضافه کنید و روی حرارت شعله اجاق گاز قرار دهید تا گوشت بپزد.

  3. کرفس ها را کاملا بشویید و ضدعفونی کنید. سپس برگ ها و ساقه های سفت را جدا نموده و ساقه های نرم را خرد کنید. تکه های کرفس تقریبا باید به طول یک بند انگشت باشند.
  4. کرفس ها کمی تفت دهید. برای این منظور حدود 3 الی 4 قاشق غذاخوری روغن کافی است.

  5. پس از آنکه گوشت پخت، کرفس های تفت داده شده را نیز اضافه کنید و اجازه دهید تا بپزند. توجه داشته باشید که کرفس ها نباید له شوند.

  6. اکنون نمک، فلفل، آبلیمو و زعفران را نیز اضافه کنید و اجازه دهید که خورشت روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز جابیفتد.

طرز تهیه خورشت کرفس به همین سادگی است. خورشت را در ظرف مناسبی بکشید و آن را سرو کنید.

طرز تهیه خورشت کرفس با نعناع و جعفری

گاهی در خورشت کرفس از نعناع و جعفری نیز استفاده می شود. به منظور تهیه خورشت کرفس با نعناع و جعفری برای شش نفر، به حدود دو الی دو ساعت و نیم زمان احتیاج دارید. مواد اولیه ای این دستور پخت خورشت کرفس، همانند روش قبلی است با این تفاوت که بجای 3 الی 4 عدد کرفس، از 2 عدد کرفس عظیم و نیم کیلوگرم نعناع و جعفری استفاده می شود.

دستور پخت خورشت کرفس با نعناع و جعفری

  1. گوشت را بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن برود.
  2. سپس گوشت را همراه با پیاز داغ و 4 لیوان آب بگذارید بپزد.
  3. همانند قبل کرفس ها را خرد کنید.
  4. جعفری و نعناع را نیز ساطوری نمایید.
  5. اکنون جعفری، نعناع و کرفس را با مقداری روغن تفت دهید و پس از پخته شدن گوشت، آنها را به خورشت اضافه کنید.
  6. اکنون آبلیمو، نمک و فلفل را نیز به خورشت کرفس اضافه نمایید و صبر کنید تا جابیفتد.

در این طرز تهیه خورشت کرفس احتیاجی به استفاده از زعفران ساییده شده، نیست، زیرا جعفری و نعناعی که استفاده می کنید، رنگ سبز زیبایی به این خورشت خواهند داد.

چند نکته:

  • در صورت تمایل می توانید به جای استفاده از زعفران، از رب گوجه نیز برای رنگ دادن به خورشت بهره ببرید. استفاده از رب گوجه باعث می شود که رنگ این خورشت تا حدی به قرمزی برود.

  • در مراحل پخت خورشت، اگر حس کردید آب آن کم است، می توانید مقداری آب جوش اضافه نمایید.
  • آبلیمو برای طعم دادن به خورشت است، بنابراین آن را به هیچ وجه از این غذا حذف نکنید.

کرفس خواص بیشماری دارید که اگر از آن ها اطلاع پیدا کنید، حتما خورشت کرفس را جزو یکی از غذا های اصلی خود درنظر خواهید گرفت. این سبزی می تواند شما را از شر درد های معده، روماتیسم، یبوست و فشار خون بالا در امان نگهدارد. به علاوه این سبزی ویتامین های بسیاری نیز دارد که وجود هر کدام از آن ها در برنامه غذایی برای سلامتی لازم است. کرفس حاوی ویتامین های B6، K A. و منیزیم، پتاسیم، فسفر، منگنز و فیبر است. جالب است بدانید این سبزی بی نظیر به تقویت سیستم ایمنی بدن نیز یاری خواهد نمود و خواص ضد سرطانی دارد. همچنین خوردن آب کرفس در وعده صبحانه باعث کاهش وزن می شود، البته بدون مشورت با پزشک اقدام به اینکار نکنید، زیرا می توانید نتیجه عکس داشته و به شما آسیب بزند.

البته در طرز تهیه خورشت کرفس، تنها از ساقه آن استفاده می شود که دارای ویتامین های B6، B2، B1، C. و پتاسیم، اسید فولیک، کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، سدیم و چند نوع اسید آمینه است. بنابراین این خورشت اصیل ایرانی را تهیه کنید و نه تنها از طعم و عطر مطبوع آن بهره مند شوید، بلکه از خواص بی نظیر کرفس نیز حداکثر استفاده را ببرید.

منبع: ستاره
انتشار: 11 اسفند 1399 بروزرسانی: 11 اسفند 1399 گردآورنده: yfun.ir شناسه مطلب: 807

به "طرز تهیه خورشت کرفس به دو روش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورشت کرفس به دو روش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید