شیرینی خواب را از شما می گیرد
به گزارش مجله یافان، پزشکان در یک آزمایش جدید دریافتند زنان مسنی که مصرف بالای شیرینی و نان سفید دارند، بیشتر محتمل است به بی خوابی مبتلا شوند.
به گزارش مجله یافان به نقل از ایسنا، مطالعه ای روی بیش از 50 هزار زن بالای 60 سال در آمریکا نشان داد مصرف غلات تولید شده و مواد قندی با کمبود خواب مرتبط است.
متخصصان دانشگاه کلمبیا در نیویورک اعلام نموده اند: مصرف بالای قند می تواند سطح قند خون را به حدی تغییر دهد که بدن آغاز به ترشح هورمون هایی کند که این هورمون ها باعث بیدار نگه داشتن افراد می گردد. همچنین کمبود خواب ممکن است باعث گردد افراد بیشتر هوس خوردن مواد شیرین و هله و هوله بنمایند.
اما زنان در این مطالعه همچنین 16 درصد بیشتر احتمال ابتلا به نوعی بی خوابی را در صورت مصرف غذاهای ناسالم داشتند.
نتایج این مطالعه به اهمیت توجه به نوع رژیم غذایی برای افرادی که از بی خوابی رنج می برند، اشاره دارد. در نتیجه برای جلوگیری از ابتلا به بی خوابی بهتر است از مصرف بالای شیرینی ها و نان سفید خودداری کنیم.
بر اساس این مطالعه، شیرینی ها و کربوهیدرات های تصفیه شده که شامل نان، کیک، شیرینی و ماکارونی است، می توانند بر خواب شخص تأثیر بگذارند، اما علت این موضوع هنوز معین نیست.
به گفته محققان، ممکن است تغییرات هورمونی مسئول این موضوع باشد. هنگامی که قند خون به سرعت بالا می رود، بدن با آزاد کردن انسولین واکنش نشان می دهد و در نتیجه افت قند خون می تواند منجر به ترشح هورمون هایی مانند آدرنالین و کورتیزول گردد که می توانند در خواب اختلال ایجاد نمایند.
زنان در این مطالعه قبلاً یائسگی را پشت سر گذاشته بودند و شاخص گلیسمی رژیم غذایی آن ها توسط محققان اندازه گیری شده بود. شاخص گلیسمی تأثیر مواد غذایی بر قند خون شخص را اندازه گیری می نماید. غذاهایی با میزان چربی یا پروتئین بالا دارای شاخص قند خون پایین تر از کربوهیدرات ها و قندهایی هستند که باعث افزایش قند خون می شوند.
در این مطالعه زنان با بالاترین نمرات شاخص گلیسمی در رژیم غذایی، 11 درصد بیشتر از زنان با کمترین میزان شاخص گلیسمی دچار بی خوابی بودند. آن ها همچنین 16 درصد بیشتر در دوره پیگیری سه ساله مطالعه دچار نوعی جدید از بی خوابی شدند.
زنانی که رژیم غذایی آن ها حاوی مقادیر بیشتری از سبزیجات، فیبر و میوه های کامل (نه آبمیوه) بود، کمتر به بی خوابی دچار بودند و احتمال ابتلای آن ها نیز کمتر بود. اگرچه میوه های کامل حاوی قند هستند، اما حاوی فیبر نیز هستند که افزایش فشار خون را به حداقل می رساند.
به نوشته روزنامه دیلی میل، متخصصان توصیه می نمایند افراد با مسائل مربوط به بی خوابی، رژیم غذایی خود را اصلاح نموده و کمتر غذاهای قندی و هله و هوله مصرف نمایند.
منبع: همشهری آنلاین