رزم حسینی: سیاست وزارت صمت حرکت معادن در راستای توسعه متوازن منطقه ای است
به گزارش مجله یافان، تهران (پانا) - وزیر صنعت، معدن و تجارت در اولین برنامه از دومین روز سفر به استان آذربایجان غربی از مجموعه معدن طلای زرشوران در شهرستان تکاب بازدید به عمل آورد.
به گزارش شاتا، معدن طلای زرشوران به عنوان بزرگترین معدن طلای ایران در 35 کیلومتری شهرستان تکاب و 15 کیلومتری مجموعه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تخت سلیمان واقع شده است.
گواهی کشف معدن طلای زرشوران پس از عملیات اکتشافی گروه های داخلی و خارجی به نام سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) صادر شده است.
همچنین واحد فرآوری و استحصال طلا با ظرفیت سالانه سه تن شمش طلا در منطقه زرشوران تکاب در دست اجراست.
بر اساس مطالعات نهایی ذخیره قطعی معدن طلای زره شوران تکاب چهار میلیون تن کانسنگ طلا با عیار 5.8 ppm (گرم در تن) برآورد شده است و ذخیره احتمالی این معدن 30 میلیون تن با عیار متوسط 5 ppm است.
چشم انداز شرکت، اکتشافات تکمیلی طلا به منظور شناسایی منابع موجود طلا در معدن و دست یابی به ذخایر جدید معدنی، مطالعات گسترده معدن، استخراج پایدار کانسگ طلا با حفظ شرایط زیست محیطی، بهبود عملکرد خط فراوری و افزایش راندمان، اجرای طرح های توسعه ای کارخانه به منظور افزایش ظرفیت استحصال طلا و نقره، بهبود شرایط مدیریت پسماند صنعتی و مطالعات مربوط به استحصال طلا با رویکرد آموزش و تعالی سازمان می باشد.
این شرکت، درصدد دستیابی به ظرفیت اصلی و رتبه برتر در استحصال طلا با توجه به ذخیره معدنی طلا نیز می باشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در بازدید از بخش های مختلف این شرکت در گفت وگو با مسئولان، دست اندرکاران و کارکنان این واحد در جریان مهمترین ظرفیت ها، مسائل و مسائل آن نهاده شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت پس از بازدید از معدن طلای زرشوران در مصاحبه با مجله یافان با بیان اینکه سیاست وزارت صمت حرکت معادن در راستای توسعه متوازن منطقه ای می باشد، یکی از رسالت های معادن را توسعه پیرامونی منطقه محل استقرار دانست.
علیرضا رزم حسینی با بیان این مطلب اضافه کرد: یکی از معادن بسیار مهم کشور معدن طلای زرشوران است که مراحل مختلفی در آن در حال اجرا می باشد.
وی با بیان اینکه این معدن پتانسیلها و ظرفیت های بسیار گسترده ای دارد، توضیح داد: پتانسیل های این معدن در توسعه پیرامونی منطقه که یکی از رسالت های آن نیز میباشد حائز اهمیت است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت یکی از رسالت های معادن را توسعه پیرامونی در منطقه محل استقرار دانست و بیان نمود: سیاست وزارت صمت حرکت معادن در راستای توسعه متوازن منطقه ای می باشد.
رزم حسینی توضیح داد: نباید معادن توسعه یابند اما اطراف آنها مناطق کمتر برخوردار و محروم بمانند.
معادن برای توانمندسازی مردم مدل اقتصاد مقاومتی را گسترش دهند
وی گفت: معادن با یاری مردم مدل اقتصاد مقاومتی را برای توانمندسازی پیرامون خود گسترش دهند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سختان خود با اشاره به اشتغال هزار نفر از اهالی منطقه در معدن طلای زرشوران توضیح داد: این معدن ذخایر بسیار مناسبی دارد، سال گذشته فراوری بسیار خوبی داشته است و سال جاری هدفگذاری برای افزایش فراوری 20 درصدی دارد.
تدوین و تصویب طرح توسعه منطقه تکاب با حضور استاندار آذربایجان غربی و نمایندگان مجلس
رزم حسینی از تدوین برنامه توسعه منطقه اطلاع داد و اضافه کرد: هفته آینده جلسه ای برای نهایی شدن این طرح توسعه ای با حضور استاندار ، فعالان بخش خصوصی و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی خواهیم داشت.
ظرفیت مناسب منطقه تکاب برای مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی
وی ادامه داد: منطقه تکاب و پیرامون آن ظرفیت بسیار خوبی برای سرمایه گذاری و مشارکت فعالان بخش خصوصی می باشد که در این طرح توسعه به آن اشاره شده است.
حمایت از صنایع پیرامونی و وابسته به معدن طلا در منطقه تکاب
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین بر ضرورت حمایت از صنایع پیرامونی و وابسته به معدن طلا در این منطقه تاکید نمود و گفت: ارائه تسهیلات لازم و آموزش افراد و جوانان منطقه باعث ایجاد اشتغال زایی به یاری همین صنایع وابسته در همین منطقه و جلوگیری از مهاجرت خواهد شد.
منبع: خبرگزاری پانا