خبرنگاران درخواست کاهش تحریم، نشان از شکاف مثبت در هیات حاکمه آمریکا است
به گزارش مجله یافان، نیویورک - خبرنگاران - یک نویسنده آمریکایی با استقبال از کوشش اعضای کنگره این کشور برای تعلیق تحریم های ضد ایرانی گفت این درخواست ها نشان از شکاف مثبت در هیات حاکمه آمریکا است.
فیلیپ ویلایتو روز دوشنبه در گفت وگوی اختصاص با مجله یافان به ارزیابی نامه نمایندگان کنگره به دولت ترامپ برای کاستن از تحریم های ضد ایرانی پرداخت و اضافه نمود این شکافی مثبت در رویکرد هیات حاکمه آمریکا به تحریم هایی است که علیه ایران و ونزوئلا وضع شده اند.
وی با اشاره به فعالیت های گسترده در آمریکا برای برداشتن تحریم های ضد ایرانی رژیم ترامپ اضافه نمود: نامه این نمایندگان کنگره از جمله دو عضو کمیته نیروهای مسلح به جزئیاتی از رنجی که مردم ایران اکنون با آن روبرو هستند، پرداخته است و به این اشاره می نماید که چگونه این وضع به دلیل تحریم ها بدتر شده است.
نویسنده کتاب در دفاع از ایران(In Defense of Iran) ادامه داد: هفته گذشته دولت ترامپ تحریم هایی علیه 20 شخصیت حقیقی و شرکت در ایران برقرار کرد که در آن حمایت ایران از جنبش های مقاومت و آزادی بخش در خاورمیانه ذکر شده بود.
ویلایتو در عین حال از رویکرد نامه نمایندگان کنگره به ایران انتقاد کرد و گفت: چالشی در نامه سناتورها وجود دارد. این نامه می گوید با ادامه تحریم های ما که به افزایش درد و رنج فوق العاده ناشی از ویروس کرونا در دو کشور ایران و ونزوئلا می انجامد، ما خود را شریک رویکرد ضد آمریکایی که در قلب سیطره نظام (این دو کشور) است، قرار می دهیم.
وی ادامه داد: به عبارت دیگر آنها می گویند که تنها دلیل عدم سقوط دولت های ونزوئلا و ایران که توسط مردمشان سرنگون نشده اند، این است که آنها می توانند دم از تجاوزگری ایالات متحده بزنند و آن را دلیل مسائل مالی بدانند.
این نویسنده آمریکایی توضیح داد: هر کسی که فکر می نماید تجاوزگری های آمریکا در پس تقریبا تمام مسائل مالی ایران و ونزوئلا نیست، صورت مساله را درست درک ننموده است.
ویلایتو گفت: هر دو کشور دارای منابع نفتی عظیمی هستند که دست شرکت های سودجوی نفت آمریکایی از آنها کوتاه است و همین هم، اساس دشمنی دولت آمریکا با آنها است. اگر منبع تولیدی ایران ریواس یا تربچه بود، هیچ کدام از این مسائل پیش نمی آمد.
وی اضافه نمود: این نشانه خوبی است که در هیات حاکمه آمریکا شکاف هایی وجود دارد، اما باید به یاد داشت که این شکاف ها بر سر مسائل تاکتیکی و نه بر سر راهبرد هژمونی ایالات متحده است.
با گسترش ویروس جدید کرونا در کشورهای مختلف دنیا همچون ایران، مخالفت با تحریم های غیرقانونی و یکجانبه آمریکا در سازمان های بین المللی، سازمان های مردم نهاد، فعالان صلح، اساتید دانشگاه و جمع قابل توجهی از اعضای مجلس نمایندگان و سناتورهای آمریکا شکل گرفته است.
دبیرکل سازمان ملل متحد و کمیسر عالی حقوق بشر تاکید نموده اند تحریم ها باعث تضعیف سیستم درمانی ایران به ویژه در تامین تجهیزات مورد احتیاج شده است.
ایران بارها تاکید نموده است، تروریسم مالی آمریکا اکنون به تروریسم پزشکی کشیده شده است که به دلیل تهدید نظام بانکی دنیای، انجام تراکنش برای خرید لوازم پزشکی مورد احتیاج برای مقابله با کووید-19 با مسائل اساسی روبرو شده است.
بیش از 40 نفر از سناتورها و اعضای مجلس نمایندگان هم در 2 نامه جداگانه به مایک پمپئو وزیر خارجه ترامپ که البته این روزها به وزیر نفرت مشهور شده است و استیون منوچین رئیس اتاق تروریسم مالی آمریکا، خواهان کاهش تحریم ها در شرایط سخت همه گیری کرونا در ایران شده اند.
منبع: ایرنا