ویدئو ، امشب آسمان شهاب باران می شود ، اوج بارش دلتای دلوی

به گزارش مجله یافان، نیمه شب امشب دوشنبه 6 مرداد و بامداد فردا سه شنبه 7 مرداد، بارش شهابی دلتای دلوی به اوج بارش می رسد که شهاب های این بارش در نیمکره شمالی زمین از جمله ایران قابل مشاهده است. بخشی از صحبت های عتیقی مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران را درباره شهاب باران امشب در این ویدئو می شنوید.

ویدئو ، امشب آسمان شهاب باران می شود ، اوج بارش دلتای دلوی

به گزارش مجله یافان، مهندس مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت وگو با ایسنا بیان نمود: بارش های شهابی از جمله پدیده های جذاب آسمانی هستند که برای عموم مردم نیز مشاهده آنها خالی از لطف نیست و آماتورهای اخترشناسی به ویژه عکاسان نجومی سوژه های جذابی برای رصد و ثبت رد شهاب ها در اختیار دارند.

وی با اشاره به بارش شهابی دلتای دلوی با بیان این که این بارش هرچند که یکی از بارش های مشهور نیمکره جنوبی است، اظهار کرد: در آسمان ساکنان عرض های میانی نیمکره شمالی از جمله کشور ما نیز این بارش قابل مشاهده است.

عتیقی خاطر نشان کرد: این بارش شهابی در اوایل مرداد ماه هر سال به اوج بارش خود می رسد و امسال نیز در ساعت یک و 30 دقیقه بامداد سه شنبه 7 مرداد به اوج بارش خواهد رسید.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران میزان ZHR (میزان بارش سرسویی) این بارش را بین 10 تا 20 شهاب مطرح نمود و یادآور شد: این بارش از حیث تعداد شهاب ها، بارش ممتازی در میان بارش های سالیانه به شمار نمی آید.

عتیقی با بیان این که عامل بارش دلتای دلوی همچون دیگر بارش های شهابی یک دنباله دار است، در این باره توضیح داد: در گذشته چند دنباله دار به عنوان عامل این بارش کاندیدا بودند؛ ولی طی سالیان اخیر اعتقاد بر آن است که عامل بارش شهابی دلتای دلوی دنباله داری به نام ماخه ولز- 96P است.

به گفته وی دنباله دار ماخه ولز توسط رصدگر آماتور پیر آمریکایی دونالد ماخه ولز در سال 1986 میلادی با روشی متفاوت و با استفاده از یک دو چشمی قدرتمند نجومی شناسایی شد.

وی دوره این دنباله دار را کمی بیش از 5 سال دانست و ادامه داد: این دنباله دار در روز جمعه 5 آبان ماه سال 1396 به کمترین فاصله با مهر تابان رسید و این دنباله دار در روز سه شنبه 11 بهمن سال 1401 خورشیدی مجددا به حضیض خورشیدی خواهد رسید.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با تاکید بر این که نام هر بارش از صورت فلکی که کانون بارش در آن قرار گرفته است، گرفته می شود، یادآور شد: چون کانون این بارش در نزدیکی ستاره دلتا صورت فلکی سطل آب (دلو) است، آن را به نام دلتای دلوی می شناسند.

وی افزود: شهاب های هر بارش از جمله شهاب های این بارش شهابی در سراسر پهنه آسمان دیده می شود و از امتداد خلاف جهت حرکت شهاب ها می توان به نقطه ای ثابت تحت عنوان کانون بارش رسید و با این روش علاقه مندان قادر خواهند بود تا شهاب های این بارش را از بارش شهابی پرساوشی که در نیمه مرداد ماه به اوج می رسد، تفکیک کنند.

عتیقی خاطر نشان کرد: شهاب های بارش دلتای دلوی با سرعت تقریبی 150 هزار کیلومتر بر ساعت در ارتفاعی حدود 100 کیلومتری زمین با جو برخورد می کند. این ذرات میلی متری و میکرومتری بوده و از برخورد آنها با اتم های جو طی فعل و انفعالات خاص، نور زیادی تولید می شود.

وی تاکید کرد: از این حیث باید شهاب ها را با شهاب سنگ ها که دارای جرم و حجم مشخص هستند، متفاوت دانست.

این فعال حوزه نجوم آماتوری به بیان نحوه رصد شهاب های این بارش پرداخت و گفت: متاسفانه نور کم این بارش در کنار تعداد کم آن از یک سو و حضور ماه در شرایط تربیع اول از سوی دیگر عاملی برای کمتر دیده شدن شهاب های این بارش است؛ به گونه ای که حتی در صورت دور شدن از آلودگی هوا و نور زیاد شهرها، تغییر محسوسی ایجاد نخواهد شد.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 30 شهریور 1399 بروزرسانی: 30 شهریور 1399 گردآورنده: yfun.ir شناسه مطلب: 482

به "ویدئو ، امشب آسمان شهاب باران می شود ، اوج بارش دلتای دلوی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ویدئو ، امشب آسمان شهاب باران می شود ، اوج بارش دلتای دلوی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید