طرز تهیه تافی با 4 طعم مختلف و 4 قلم مواد به روش بازاری
به گزارش مجله یافان، تافی یک شیرینی ساده اصالتا انگلیسی است که هنوز هم در سراسر جهان، هواداران خودش را دارد. بر اساس بعضی منابع، 3 خرداد مصادف با 23 می، به عنوان روز جهانی تافی شناخته می گردد و مردم در این روز، با تهیه یا خریدن تافی، جشن می گیرند. در این مقاله از در ما طرز تهیه تافی به روش های مختلف، انواع تافی، تاریخچه تافی و رازهای پخت و خوشمزه شدن تافی خواهیم پرداخت.

طرز تهیه تافی در یک نگاه
برای درست کردن تافی، کره، شکر و عسل را در یک تابه بریزید و روی حرارت بگذارید. اجازه دهید دانه های شکر در کره، ذوب شوند. سپس خامه را اضافه کنید و با مواد هم بزنید. حدود 30 دقیقه تافی را حرارت دهید تا رنگ آن قهوه ای گردد. سپس شعله را خاموش کنید. مایه تافی را در قالب چرب شده بریزید و اجازه دهید در دمای خنک به مدت 6 تا 8 ساعت بماند و سفت گردد. سپس آن را برش بزنید و در ظرف دربسته یا روکش بگذارید.
شما می توانید میزان مواد اولیه، جزییات و مراحل طرز تهیه تافی به روش های مختلف را در این مطلب بخوانید.
مواد لازم برای تهیه تافی کره ای
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
کره | 100 گرم |
شکر | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
خامه (پرچرب) | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
عسل | 5 قاشق غذاخوری |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 5 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت تافی کره ای: 20 تا 30 دقیقه
مدت زمان آماده شدن تافی کره ای: 6 تا 8 ساعت
مراحل طرز تهیه تافی کره ای (روش اول)
برای درست کردن تافی کره ای، از شکر، کره و گاهی آرد استفاده می گردد و با حرارت دادن به دمای بالا، بافتی نرم یا ترد پیدا می نماید. در ادامه مرحله به مرحله روش تهیه تافی کره ای را دنبال کنید.
مرحله اول: کره، شکر و عسل را حرارت دهید
در ابتدا برای طرز تهیه تافی کره ای، یک تابه را روی حرارت قرار دهید. سپس کره را در آن بیندازید و شکر و عسل را اضافه کنید. شعله را روی حالت ملایم تنظیم کنید. اجازه دهید کره کاملا ذوب گردد و دانه های شکر با کره، حل شوند. باید یک مایه روان و رقیق داشته باشید.
در صورت تمایل می توانید انواع کره حیوانی و گیاهی، عسل با کیفیت، شکر و بعلاوه انواع تافی را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله دوم: خامه را اضافه کنید
در ادامه، خامه را که به دمای محیط رسیده است، به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا خامه کاملا در مایه کاراملی، پخش شده و گلوله گلوله نگردد. حدود 20 تا 30 دقیقه، مایه تافی را حرارت دهید تا وقتی که رنگ آن قهوه ای تیره گردد یا دمای آن 117 درجه سانتی گراد گردد (از دماسنج مایعات بهره ببرید).
خامه صبحانه را می توانید به روش های اینترنتی و حضوری از فروشگاه های بخرید.
مرحله سوم: مایه تافی را در سینی بریزید
در این مرحله از طرز تهیه تافی خامه ای، کف یک سینی فر (قالب 20 در 30 سانتی متری) را کاغذ روغنی یا ورق آلومینیومی بیندازید. وقتی مایه تافی با کره و خامه، آماده شد، شعله را خاموش کنید و کف قالب یا سینی فر بریزید و سطح آن را صاف کنید.
مرحله آخر: تافی کره ای را سرو کنید
سینی حاوی تافی با خامه و کره را در دمای محیط بگذارید. حدود 8 ساعت سینی را در هوای خنک بگذارید تا تافی خودش را بگیرد. سپس با چاقوی خیس، تافی را به صورت مربعی یا مستطیلی، برش بزنید. تافی ها را در ظرف دربسته یا در روکش پلاستیکی یا کاغذی شکلات بپیچید. می توانید تافی کره ای را در دمای محیط، نگهداری کنید.
مواد لازم برای تهیه تافی با ماست
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
ماست (شیرین) | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
وانیل | نوک قاشق چای خوری |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 5 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت تافی با ماست: 20 تا 30 دقیقه
مدت زمان آماده شدن تافی ماست: 6 تا 8 ساعت
مراحل طرز تهیه تافی با ماست (روش دوم)
شکلات یا شیرینی تافی را می توانید با ساده ترین مواد مثل ماست و شکر درست کنید. می توانید به این ترکیب، پودر کاکائو هم اضافه کنید.
مرحله اول: مواد تافی را روی حرارت بگذارید
در ابتدا برای تهیه تافی ماستی، در یک تابه ماست شیرین، شکر و وانیل را بریزید و روی حرارت بگذارید تا شکر کاملا ذوب شده و با ماست، یکدست گردد. حدود 20 دقیقه این ترکیب را روی حرارت به آرامی هم بزنید. اگر موادتان خیلی شل بود، زمان هم زدن مواد را بیشتر کنید. وقتی مایه تافی سفت شد و به قاشق چسبید، شعله را خاموش کنید.
برای خرید انواع ماست و وانیل از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی می توانید اقدام کنید.
مرحله دوم: تافی را در قالب بریزید
یک قالب 20 در 30 سانتی متری را چرب کنید یا کف آن کاغذ روغنی چرب شده بگذارید. طوری که از دیواره ها بالاتر بیاید. مایه تافی با ماست را در قالب بریزید و برای مدت 6 تا 8 ساعت در دمای خنک بگذارید تا سفت گردد. سپس تافی را برش بزنید و تکه های تافی را در ظرف دربسته یا روکش شکلات بپیچید.
مواد لازم برای تهیه تافی شیری
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
شیر | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
کره | 50 گرم |
گلوکز (اختیاری) | 1 قاشق مرباخوری |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 5 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت تافی شیری: 20 تا 30 دقیقه
مدت زمان آماده شدن تافی شیری: 6 تا 8 ساعت
مراحل طرز تهیه تافی شیری (روش سوم)
تافی شیری یکی از محبوب ترین و متداول ترین انواع تافی است که با مواد ساده ای درست می گردد. برای درست کردن تافی با شیر، مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: شکر و کره را روی حرارت بگذارید
در ابتدا برای درست کردن تافی شیری، در یک تابه شکر را بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید. شکرها را هم نزنید، فقط اجازه دهید روی حرارت ملایم، دانه های شکر، ذوب شوند و رنگ طلایی بگیرند. سپس کره را اضافه کنید و اجازه دهید کره هم ذوب گردد.
مرحله دوم: بقیه مواد تافی را اضافه کنید
در ادامه، به مایه تافی، شیر ولرم اضافه کنید و هم بزنید. اجازه دهید مایه تافی شیری، به خوبی غلیظ گردد. در آخر گلوکز مایع را هم به ترکیب مایه تافی اضافه کنید.
مرحله سوم: تافی شیری را سرو کنید
وقتی غلظت تافی شیری، به حد مناسبی رسید، شعله زیر آن را خاموش کنید. مایه تافی را در قالب بریزید و به مدت 6 تا 8 ساعت، در دمای خنک بگذارید تا خودش را بگیرد.
مواد لازم برای تهیه تافی میوه ای
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
آبمیوه (طعم دلخواه) | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
آب یا شیر | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
کره | 1 قاشق غذاخوری |
نشاسته ذرت | 1 قاشق غذاخوری |
شکر | 2 قاشق غذاخوری |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 5 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت تافی میوه ای: 20 تا 30 دقیقه
مدت زمان آماده شدن تافی میوه ای: 6 تا 8 ساعت
مراحل طرز تهیه تافی میوه ای (روش چهارم)
تافی میوه ای را می توانید در طعم ها و رنگ های مختلف، تهیه کنید. این تافی بافت کشدار و طعم لذیذی دارد. در ادامه مرحله به مرحل طرز تهیه تافی با آبمیوه را به روش زیر دنبال کنید.
مرحله اول: مواد تافی میوه ای را آماده کنید
ابتدا شیر یا آب سرد را در یک کاسه بریزید و نشاسته ذرت را به آن اضافه کنید. نشاسته و آب را هم بزنید تا به خوبی با هم حل شوند. نشاسته و آب را کنار بگذارید. یک قابلمه یا تابه را روی حرارت بگذارید. آبمیوه و شکر را در تابه بریزید و کره را به آن اضافه کنید.
برای خرید انواع آبمیوه تازه، شیر و نشاسته را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید اقدام کنید.
مرحله دوم: مایه تافی میوه ای را حرارت دهید
در ادامه طرز تهیه تافی میوه ای بدون خامه، مخلوط آبمیوه، شکر و کره را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید کره به خوبی ذوب گردد. سپس مخلوط شیر یا آب با نشاسته را که حل نموده بودید، در مایه تافی میوه ای بریزید و هم بزنید تا به خوبی با هم مخلوط شوند. مواد را به خوبی روی حرارت ملایم هم بزنید تا غلیظ گردد.
مرحله سوم: مایه تافی بدون خامه را در قالب بریزید
در این مرحله یک قالب با میزان مناسب را چرب کنید یا کف آن، کاغذ روغنی چرب شده بگذارید، به طوری که از دیواره ها بالاتر بیاید. مایه تافی میوه ای را در قالب بریزید و برای مدت 6 تا 8 ساعت در دمای خنک بگذارید تا سفت گردد.
مرحله چهارم: تافی میوه ای را سرو کنید
در نهایت تافی میوه ای را برش بزنید و تکه های تافی را در ظرف دربسته یا روکش شکلات بپیچید.
نکات مهم در طرز تهیه تافی
- تافی را می توانید با مغزهایی مثل بادام، گردو یا کشمش ترکیب کنید تا طعم بهتری داشته باشند.
- اگر تافی در دمای محیط، نرم و شل شد، برای چند دقیقه تافی ها را در فریزر بگذارید.
- برای شفاف شدن رنگ تافی، می توانید از کمی گلوکز در طرز تهیه انواع تافی بهره ببرید.
- برترین قالب برای فرم دادن تافی، قالب سیلیکونی است که تافی بعد از آماده شدن، به راحتی از آن جدا می گردد.
- برای طرز تهیه تافی شکلاتی، به مایه تافی، میزانی پودر کاکائو (حدود 1 تا 2 قاشق غذاخوری) اضافه کنید. می توانید از شکلات شیری ذوب شده هم بهره ببرید.
انواع تافی
تافی انواع مختلفی دارد که هر کدام با ترکیبات و طعم های متفاوتی تهیه می شوند. بعضی از محبوب ترین انواع تافی عبارتند از:
- تافی کره ای: یکی از پرطرفدارترین انواع تافی که با ترکیب کره، شکر و آرد تهیه می گردد و بافت نرم و لطیفی دارد.
- تافی کاکائویی: این تافی با ترکیب کره، پودر کاکائو، شکر و آرد درست می گردد و طعمی شکلاتی و دلپذیر دارد.
- تافی شیری: تافی شیری را می توانید با شیر تازه یا شیر خشک و کره درست نموده و از طعم ملایم و کرمی آن لذت ببرید.
- تافی میوه ای: می توانید با طعم های مختلف مثل آلبالو، سیب، توت فرنگی، پرتقال و انگور، این مدل تافی را درست کنید.
- تافی مغزدار: در تافی مغزدار به عنوان مایه میانی یا بین مواد تافی از مغزهایی مثل بادام، گردو یا پسته بهره ببرید.
- تافی روکش دار: این تافی را می توانید به روش ها و با مواد دلخواه درست نموده و با لایه ای از شکلات یا مواد دیگر بپوشانید.
تاریخچه تافی
تافی به عنوان یک شیرینی ساده انگلیسی، در سال های ابتدایی قرن نوزدهم اختراع شد و نام آن، نخستین بار در سال 1825 در فرهنگ لغت انگلیسی آکسفورد ثبت شد، اما منشأ دقیق تافی هنوز تعیین نیست.
بعضی تاریخ نگاران بر این باورند که این شیرینی ممکن است از سنت ولزی کاراملی کردن شکر و کره نشأت گرفته باشد که با افزایش واردات شکر به بریتانیا محبوب شد. به علت خاطر استفاده از شکر و کره، این شیرینی به سرعت محبوب شد و در سراسر دنیا هواداران زیادی پیدا کرد.
امروزه تافی در انواع مختلفی مثل تافی لانه زنبوری، تافی انگلیسی و تافی نرم، فراوری و در کشورهای مختلف با دستورهای متفاوت تهیه می گردد.
فوت و فن های خوشمزه شدن تافی
چرا تافی وا می رود؟
بعد از اینکه تافی آماده شد و خودش را گرفت، آن را در خارج از یخچال نگهداری کنید. تافی در صورت مواجهه با رطوبت یخچال، شل و وارفته می گردد.
چرا تافی خشک و شکننده می گردد؟
1- کم بودن خامه؛
2- کم بودن کره؛
3- نگهداری تافی بدون محافظت (روکش یا در ظرف روباز) در دمای محیط.
چرا تافی تلخ می گردد؟
1-مایه تافی را زیاد روی حرارت گذاشته اید و ته گرفته یا سوخته است.
2- در تهیه تافی شکلاتی، از شکلات تلخ و زیاد استفاده نموده اید.
منبع: افق کوروش