چرا پاهایم بو می گیرند؟؟؟

به گزارش مجله یافان، آیا تا بحال متوجه شده اید که برخی ها تقریباً پاهایشان بو نمی دهد، در حالیکه بوی بد پای دیگران می تواند یک قناری را بکشد؟! دلیلش ساده است، برخی ها بیشتر عرق می نمایند و شرایط را برای پرورش باکتری ها فراهم می نمایند (گرم و مرطوب). به هر صورت بوی پا، یکی از مزاحمت های معمول در خانواده ها به حساب می آید.

چرا پاهایم بو می گیرند؟؟؟

بر خلاف صورت و دست ها، پاهای ما اغلب در طول روز داخل کفش هایمان هستند. به همین علت، به پاها هوا نمی خورد، پس تعریق و گرما، داخل کفش را به یک منطقه مستعد برای پرورش باکتری تبدیل می نماید، باکتری هایی بسیار بد بو. این باکتری ها روی پای شما، در جورابتان و در تمام کفش های مورد علاقه شما زندگی می نمایند.

راهکار های طبیعی برای بوی پا و کفش

خیلی خب، حالا سؤال این است که درباره پا و کفش بد بو چکار می توانیم بکنیم؟ این یک سؤال محبوب در بین سازندگان کفش نیز هست، و ما هم چند راهکار طبیعی برایش داریم. خبر خوب این است که شما می توانید این راه ها را باهم ترکیب نموده تا بوی کفش و پاهایتان را تا جای ممکن زیر تحت کنترل در بیاورید.

پاهایتان را تمیز نگاه دارید:

شستشوی روزانه پاها با صابون برای خلاصی از باکتری ها و بوی پا بسیار مؤثر است. همچنین فرو بردن پاها در وان نمک فرنگی نه تنها باکتری ها را خواهد کشت، بلکه به آرام کردن عضلات نیز یاری خواهد نمود.

پاهی خود را خشک نگاه دارید:

پیش از پوشیدن جوراب یا کفش مطمئن شوید که پاهایتان خشک است، مخصوصاً اگر تازه از حمام آمده اید. رطوبت بین انگشتان پا یکی از مقصران اصلی بوی پاست.

کفشی با تهویه خوب بخرید:

چرم های طبیعی نسبت به پلاستیک، لاستیک یا چرم های مصنوعی، قابلیت تنفس بیشتری دارند. حتی کفش هایی که با سوراخ ها یا مواد خاصی طراحی شده اند تا قابل تنفس باشند، بهتر هم هستند.

به کفش هایتان استراحت دهید:

اگر به کفش هایتان اجازه دهید تا 24 ساعت پس از اینکه آن ها را پوشیدید، استراحت نمایند، آن هابخوبی هوا خورده و بیشتر باکتری های بدش کشته خواهد شد.

جوراب های دافع رطوبت بپوشید:

همه هوادار این نیستند که بهمراه کفشان جوراب به پا نمایند، اما جوراب هایی که از الیاف دافع رطوبت ساخته شده اند، عرق را از سطح پوست دور می نمایند، پس می تواند تبخیر گردد؛ البته به شرط اینکه کفش شما هم تهویه داشته باشد. پشم مرینوس، الفین، یا ترکیبات میکروفایبر جزو مواد دافع رطوبت خوب بحساب می آیند. همچنین بخاطر داشته باشید که بصورت منظم جوراب هایتان را عوض کنید.

جوش شیرین:

پاشیدن چند قاشق چایخوری جوش شیرین به داخل کفشتان، به آن یاری خواهد نمود تا در طول شب بویش کاهش پیدا کند. اسپری دئودورانت هایی که بر پایه جوش شیرین هستند به پا یا درون کفش نیز خیلی مؤثر خواهد بود.

اسپری کردن سرکه:

به میزان مساوی آب و سرکه را باهم مخلوط کنید و آنرا به درون کفشتان اسپری کنید تا باکتری ها کشته شوند. سپس حداقل 30 دقیقه قبل از اینکه کفش هایتان را بپوشید، صبر کنید تا خشک گردد. توجه: این مخلوط می تواند رنگ بعضی از کفش ها را از بین ببرد، پس محطاتانه و فقط درون کفشتان اسپری کنید.

بو را بپوشانید:

اگرچه بنظر می رسد که این راه بیشتر مبارزه با علائم است تا برطرف مشکل، اما بهرحال بعضی اوقت افزودن یک بوی دلپذیر کافی خواهد بود. می توانید از پوست مرکبات، ورق های خشک کن، چای کیسه ای، اسطوخودوس یا گیاهان دیگر استفاده نمایید. تنها کاری که باید بکنید این است که آن ها را درون کفشتان، مخصوصاً در نواحی پنجه قرار دهید و اجازه دهید تا در طول شب همانجا بمانند.

گرداوری: گروه هفت گنج

منبع: سرخاب سفیداب

منبع: هفت گنج
انتشار: 26 خرداد 1399 بروزرسانی: 26 خرداد 1399 گردآورنده: yfun.ir شناسه مطلب: 295

به "چرا پاهایم بو می گیرند؟؟؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا پاهایم بو می گیرند؟؟؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید