برنامه های چهاردهمین سراسری فناوری رسانه تشریح شد

به گزارش مجله یافان، معاون توسعه و فناوری سازمان صدا و سیما ضمن تشریح برنامه های چهاردهمین اجلاس سراسری فناوری رسانه از اچ دی شدن شبکه های 1 ،2 و 3 سیما در آینده نزدیک اطلاع داد.

برنامه های چهاردهمین سراسری فناوری رسانه تشریح شد

به گزارش مجله یافان،نشست مهندس علیدادی معاون توسعه و فناوری صداو سیما به منظور تشریح برنامه های چهاردهمین سراسری فناوری رسانه عصر امروز 19 آذرماه در مرکز همایش های صداو سیما برگزار گردید.

معاون توسعه و فناوری صدا و سیما در این نشست خبری با بیان اینکه صداو سیما توجه ویژه ای به بخش زیرساخت توسعه و فناوری دارد عنوان کرد: با توجه به تغییراتی که در فضای فناوری روبرو هستیم احتیاج مبرمی برای صداو سیما در این زمینه وجود دارد که نه تنها از این مهم عقب نماند بلکه باید از آن هم بهره برداری کند. هوشمندسازی حاصل خلاقیت و تفکر و فناوری انسان های ارزشمندی است که باید رخ بنماید .اگر ابزار این خلاقیت ها نباشد خود به خود این اتفاق صورت نمی گیرد.

علیدادی از رونمایی چهار محصول توسعه فناوری در چهاردهمین اجلاس فناوری رسانه با حضور علی عسگری رییس سازمان صداو سیما اطلاع داد و در عین حال درباره جزئیات این طرح ها گفت: یکی از مسائل فضای نوآوری کشور همین مسئله نوآوری است. متاسفانه در زمینه نوآوری بیشترین رتبه ای که داریم حدود 75 است که سال گذشته این رتبه را دریافت کردیم.ما ایده و خلاقیتمان را باید بتوانیم به عنوان محصول داخلی به خارج کشور صادر کنیم اما ایده هایمان را به شکل مقالات ارائه می کنیم که شرکت های خارجی این ایده ها را تبدیل به محصولات می نمایند و به خودمان می دهند.

او در همین زمینه از ارائه 259 طرح نوآورانه در چهاردهمین اجلاس فناوری رسانه اطلاع داد و گفت: این تعداد طرح نسبت به اجلاس سیزدهم افزایش داشته است که چهار محصول از این طرح ها توسط رییس سازمان صداو سیما رونمایی خواهد شد. امیدواریم بتوانیم انسجام داخلی در حوزه فنی و زیرساختی سازمان ایجاد کنیم تا از پراکندگی در بیاید .آن چیزی که در فضای فناوری می بینیم موبیلیتی و حرکت در فضای رسانه ای توسط تک تک افراد است که در حال شکل گیری است. این تغییر فرایند فناوری در قالب مجازی هم حال شکل گیری است. صدا و سیما هم کوشش می نماید از شکل فناوری سنتی به شکل فناوری نوین دربیاید و چهاردهمین اجلاس هم بر همین مبنا تعریف شده است .

وی در ادامه با بیان اینکه هوشمندسازی زمینه و مقدمه ای است که خلاقیت های جدیدی می تواند در آن شکل بگیرد عنوان کرد: بر اساس این خلاقیت ها، در آینده شاهد رسانه های جدید خواهیم بود.به عنوان مثال در طول هشت سال پیغام رسان رسانه ای نداشتیم .

وی با اشاره به برنامه های اجلاس در چهاردهمین دوره و با اعتقاد بر این که این اجلاس متفاوت تر از گذشته خواهد بود درباره جزئیات آن شرح داد: در اجلاس چهاردهم کوشش شده است که سطح بین الملل نزدیک تر باشیم . کمتر رسانه ای در جهان وجود دارد که نشست هایی را در سطح علمی مدیریت کند. در اجلاس چهاردهم در این راستا از ای بی یو که سازمان صداو سیما عضو فعال آن است دعوت به عمل آمده است .

علیدادی همچنین از برگزاری نشست های تخصصی،ارائه مقالات،برگزاری کمسییون های تخصصی و برگزاری نمایشگاه فناوری رسانه و همچنین ارائه نوآوری اطلاع داد و در شرحاتی گفت: در نشست های تخصصی بیست و هفت پنل تعریف شده که در آن فراوری محتوای در فضای مجازی، زنجیره اتوماسیون صدا و تصویر، فرایندهای فناوری در آینده برودکت، فناوری پایش رادیو، آینده پژوهی فناوری، تازه های اتوماسیون های ایرانی و ... در آنها مطرح خواهد شد.

وی در عین حال شرح داد: در چهاردهمین اجلاس 40 سخنران داخلی و 15 سخنران خارجی خواهیم داشت. همچنین 10 مقلاله به صورت برتر توسط دانش پژوهان دانشگاهی ارائه خواهد شد. هفت کمسیون تخصصی نیز در زمینه فرستنده های تلویزیونی و رادیویی برگزار خواهد شد.

علیدادی همچنین درباره برگزاری نمایشگاه فناوری رسانه که هر دوره برگزار می گردد شرحاتی ارائه کرد و گفت: یکی از جذاب ترین بخش های اجلاس، برگزاری نمایشگاه فناوری است که در دوره چهاردهم اجلاس 70 شرکت داخلی و 13 شرکت خارجی حضور خواهند داشت و نوآوری های خود را ارائه خواهند داد. صنعت برودکت پیچیده ترین صنعت جهانست و با برپایی این نمایشگاه می توانیم در این زمینه مدیریت علمی و فناوری خودمان را ارتقاء داده و به آن یاری کنیم.

وی از حضور هشت مهمان خارجی از کشورهایی از جمله ترکیه، هند، افغانستان، اندونزی، ترکمستان و ... در اجلاس چهاردهم فناوری رسانه اطلاع داد.

علیدادی در پاسخ به این که در زمینه فناوری رسانه تا چه میزان از خبره های نوآوری در کشور در توسعه و فناوری سازمان صداوسیما استفاده خواهد شد و با آنها همکاری می گردد، شرح داد: ما تشنه ارائه طرح های نوآورانه هستیم . البته کارهایی انجام داده ایم و در روز اجلاس مشاهده خواهید کرد که طرح هایی حمایت شده است واگر حمایت سازمان صداو سیما از این طرح ها نبود ما الان پوشش حدود 91 درصدی دیجیتال برای بیست شبکه تلویزیونی تا به این لحظه نداشتیم.

علییادی سپس با اشاره به تحریم ها و قطع همکاری شرکت های فناوری با صداو سیما یادآور شد: پس از اعمال تحریم ها،به سادگی شرکت های خارجی ما را تحریم کردند و همین تحریم ها باعث شده با حمایت سازمان صدا سیما تلویزیون دیجیتالی در کشور راه اندازی گردد. رویه حمایتی ما از شرکت های داخلی به این گونه است که طرحی که ارائه می گردد آنالیز و بعد از آنالیز توسط کارشناسان تعمیق پیدا می نماید. اگر تصمیم به اجرای طرحی گرفته گردد با ارائه دهنده طرح یک پروژه پایلوت قرارداد می بندیم که به عقیده من محصولات در این شرایط به نتیجه می رسند و فراوری 40 محصول نمونه این شیوه است.

معاون توسعه و فناوری رسانه در این نشست از پوشش 91 درصدی دیجیتال در کشور اطلاع داد و در توضییحاتی درباره این که این درصد چگونه محاسبه شده است نکاتی را عنوان کرد و گفت:در برنامه پنج ساله سازمان صداو سیما پوشش 99 درصدی دیجیتال در کل کشور در دستور کار است .

او درباره بخش هایی از کشور که قابلیت پوشش دیجیتالی ندارند گفت: بیشتر این مناطق جزیره ای و کوهستانی هستند و احتیاج به ایستگاه های رسانه ای بیشتری دارند که ما هنوز در این زمینه محدودیت داریم . اینکه به یک باره 5000 ایستگاه فرستنده خریداری، فراوری، نصب و بهره برداری شده و نگهداری شوند. اما به طور کلی در دستور کار داریم و از جمله برنامه های رییس سازمان صدا سیما این است که پوشش دیجیتالی را به 99 درصد برسانیم.

علیدادی همچنین درباره ایجاد شبکه های تعاملی که در سال گذشته پیشنهاد آن مطرح شد نیز شرح داد: از نظر فناوری، ایجاد شبکه های تعاملی یک فناوری داخلی است حتی در حال حاضر در داخل امکان ایجاد او تی تی وجود دارد. در حال حاضر هفت اپراتور ارائه خدمات صوتی و تصویری فراگیر می دهند و همه این ها از سیستم های او تی تی داخلی حمایت می نمایند.

او در بخش دیگری از این نشست با اعتقاد بر اینکه حاکمیت ، صنعت و دانشگاه سه ضلع مهم در توسعه فناوری رسانه محسوب می گردد یادآور شد هر وقت هر سه حوزه نقش خود را خوب ایفا کردند و در یک راستا حرکت کردند در توسعه فناوری پیروز خواهند بود. در همین اجلاس چهاردهم از دانشگاه های مختلف حضور دعوت شده است. معتقدیم اگر ارتباط ارتباط دانشگاه با مجموعه صنعت و حاکمیت بیشتر باشد پیشرفت دائمی خواهد بود. متاسفانه در کشور ما هر ارگانی کار خود را می نماید.

مهندسی فهیمی دبیر چهاردهمین اجلاس فناوری رسانه نیز در این نشست در سخنانی درباره جزئیات این اجلاس شرح داد: تا کنون حدود 3400 نفر برای حضور در کنفراسن این اجلاس اعلام آمادگی کردند. همچنین از وزارتخانه های مختلف از جمله وزارت ارتباطات و سازمان های مرتبط با این اجلاس دعوت شده است.

او همچنین از ارزیابی عملکرد همکاران رسانه در حوزه رسانه فناوری رسانه در صدا و سیما اطلاع داد و گفت: در کنار اجلاسی که برگزار می گردد عملکرد همکاران ما در حوزه فناوری رسانه مورد ارزیابی قرار می گیرد که در اجلاس چهاردهم این اتفاق صورت خواهد گرفت.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 24 اسفند 1398 بروزرسانی: 5 اردیبهشت 1399 گردآورنده: yfun.ir شناسه مطلب: 110

به "برنامه های چهاردهمین سراسری فناوری رسانه تشریح شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برنامه های چهاردهمین سراسری فناوری رسانه تشریح شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید