ترفندهایی برای محافظت بهتر از حریم خصوصی کاربران آیفون

به گزارش مجله یافان، شرکت اپل همواره به حساسیت روی حفظ حریم خصوصی کاربرانش معروف بوده و امنیت بالای آن یکی از نقاط کلیدی تبلیغات تمام محصولات و به خصوص گوشی های هوشمند این شرکت بوده است. با این حال آیفون شما، مثل همه گوشی های هوشمند، مدام درحال جمع آوری داده از حسگرهای مختلف خود است.

ترفندهایی برای محافظت بهتر از حریم خصوصی کاربران آیفون

به علاوه گوشی شما برای عملکرد صحیح باید از نرم افزارها و سرویس های طرف سوم متعددی استفاده کند درنتیجه ممکن است با وجود تمام تدابیر، برخی اطلاعات شما ناخواسته دراختیار طرف های سوم قرار بگیرد البته در بسیاری از موارد کار چندانی در این زمینه از دست شما ساخته نیست، چرا که جمع آوری و اشتراک گذاری داده ها به طور اتوماتیک انجام می گردد اما در برخی موارد با تغییر برخی تنظیمات می توانید اطلاعات اشتراک گذاری شده توسط گوشی خود را محدود نموده و از حریم خصوصی خود چه در فضای مجازی و چه در دنیای واقعی بهتر محافظت کنید.

در ادامه نگاهی می اندازیم به ترفندهایی که می توانند حریم خصوصی امن تری برای کاربران اپل فراهم نمایند.

توقف ارسال اطلاعات فنی

شاید شما هم تجربه نموده باشید که هنگام انجام تنظیمات اولیه یا معمولا پس از نصب به روزرسانی اساسی، گوشی تان از شما می خواهد اجازه جمع آوری اطلاعات عملکردی گوشی به صورت ناشناس و ارسال آن به اپل را به دستگاه بدهید.

این کار به شرکت اپل یاری می نماید نواقص و ایرادهای سیستم عامل خود را با دقت و سرعت بیشتری رفع کند، اما ممکن است به هر دلیل با این کار موافق نباشید. برای غیرفعال کردن این قابلیت کافی است به آدرس Settings> Privacy> Analytics & Improvements بروید.

در این بخش، گزینه Share iPhone Analytics را غیرفعال کنید تا اطلاعات عملکردی گوشی شما برای اپل ارسال نگردد. اگر کنجکاو شده اید، می توانید با لمس گزینه Analytics Data از سوابق گردآوری شده در گوشی خود اطلاع پیدا کنید، هرچند این اطلاعات تنها به درد حرفه ای ها می خورد و با آنالیز آن احتمالا چیز زیادی دستگیرتان نخواهد شد.

همچنین در این قسمت می توانید قابلیت Improve Siri & Dictation را غیرفعال کنید تا سوابق مکالمه های شما با دستیار صوتی هوشمندتان برای اپل ارسال نگردد.

غیرفعال کردن تبلیغات شخصی

سیستم عامل iOS هم مانند دیگر پلتفرم ها و سرویس های امروزی قابلیت شخصی سازی تبلیغات را به طور پیش فرض فعال می نماید.

این یعنی اطلاعاتی از جمله سن، جنسیت و مدل دستگاه شما برای نمایش آگهی های تبلیغاتی مرتبط به شما استفاده می گردد.

اگر دوست دارید پلتفرم تبلیغات آنلاین اپل را از دسترسی به این اطلاعات محروم کنید به آدرس

Settings> Privacy> Apple Advertising بروید.

در این قسمت می توانید با نحوه عملکرد سرویس شخصی سازی تبلیغاتی اپل که برخلاف بسیاری سرویس های مشابه فعالیت شما در وب را زیرنظر نمی گیرد، بیشتر آشنا شوید.

برای غیرفعال کردن آن هم کافی است دکمه روبه روی عبارت Personalized Ads را لمس کنید. این کار تاثیری روی تعداد تبلیغات نمایش داده شده نخواهد داشت، اما دیگر حس نمی کنید کسی درحال پاییدن زندگی شخصی شماست.

جایتان را لو ندهید

دادن اجازه دسترسی به اطلاعات موقعیت مکانی گوشی در مواردی مثل برنامه های مسیریابی یا Google Maps لازم است و در مواردی می تواند قابلیت ها و امکانات جالبی را در اپلیکیشن در دسترس شما قرار دهد، اما اطلاعات و سوابق موقعیت مکانی شما اطلاعات حساسی است که نباید به آسانی در اختیار هر اپلیکیشنی قرار داده شوند.

برای دستکاری تنظیمات موقعیت مکانی می توانید به آدرس Settings> Privacy> Location Services بروید تا مشخص کنید کدام اپلیکیشن ها می توانند از موقعیت مکانی شما مطلع باشند و کدام یک می توانند موقعیت دقیق شما را مشاهده نمایند.

همچنین اگر می خواهید گوشی شما اطلاعات مکان هایی را که زیاد به آنها سر می زنید ذخیره نکند می توانید در قسمتSystem Services وارد Significant Locations شوید تا این قابلیت را غیرفعال کنید.

حذف دسترسی اپ ها به میکروفن و...

یکی دیگر از تنظیماتی که در قسمت Privacy سیستم عامل iOS در دسترس شماست، قابلیت مشاهده دسترسی های اپلیکیشن ها به قابلیت های مختلف گوشی از جمله میکروفن، دوربین، بلوتوث و... است.

با انتخاب هر رده دسترسی، اپلیکیشن های دارای آن دسترسی به شما نمایش داده می شوند. بد نیست به هر دسته بندی نگاهی بیندازید تا مطمئن شوید هیچ اپلیکیشنی دسترسی غیرضروری نداشته باشد.

یک اپلیکیشن فروشگاه آنلاین هیچ نیازی به دسترسی به فهرست مخاطبان شما ندارد!پیشنهاد می کنیم در این قسمت دسته بندی Tracking را هم آنالیز کنید تا متوجه شوید کدام اپلیکیشن ها می خواهند هر کاری را که انجام می دهید ثبت و ضبط نمایند البته در نسخه جدید iOS بحث اجازه دسترسی مورد بازبینی قرار گرفته و برای مثال حالا می توانید مشخص کنید کدام برنامه ها به تصاویر گوشی دسترسی دارند، کدام ها ندارند و کدام برنامه ها تنها می توانند به گروه به خصوصی از تصاویر دسترسی داشته باشند.

حذف دسترسی های غیرضروری علاوه بر بهبود امنیت حریم خصوصی شما، احتمالا سرعت و حتی عمر باتری گوشی شما را بهبود ببخشد.

کاهش دسترسی سایت ها

با رفتن به قسمت تنظیمات و بخش Safari می توانید حجم اطلاعاتی را که گوشی شما در اختیار وب سایت ها قرار می دهد، کاهش دهید.

یکی از مهم ترین گزینه هایی که باید غیرفعال کنید، Prevent Cross-Site Tracking نام دارد و از ردگیری تحرکات شما در فضای وب با استفاده از کوکی های سایت های دیگر پیشگیری می نماید. همچنین اگر بخواهید می توانید با انتخاب گزینه Clear History and Website Data تاریخچه مرورگر خود را کاملا پاک کنید.

حذف عکاسی در حالت زنده

یکی از ترفندهای رایجی که بیشتر کاربران اپل با آن آشنا هستند، غیرفعال سازی پیش نمایش پیغام ها در حالت صفحه قفل است که با مراجعه به قسمت Notifications تنظیمات و لمس گزینه

Show Previews می توانید آن را دستکاری کنید تا محتوای پیغام شما روی صفحه در حالت قفل نمایش داده نگردد.

اما نکته مهم تری که بسیاری از کاربران اپل از آن غافل هستند، اطلاعات اضافی و گاه مضری است که با به اشتراک گذاری عکس های زنده یا Live اپل ممکن است منتشر گردد.

این نوع عکس ها چند ثانیه تصویر و صدا قبل و بعد از ثبت عکس تهیه و به آن اضافه می نمایند. مساله این است که چنین عکس هایی علاوه بر حجم بالا وقتی به اشتراک گذاشته می شوند، آن چند ثانیه تصویر و صدا را که ممکن است حاوی اطلاعات حساس باشد و باعث دردسر گردد، هم به اشتراک می گذارند. بهترین کار، ترک عادت دریافت عکس زنده است.

خشایار مریدپور - روزنامه نگار فناوری / ضمیمه کلیک روزنامه مجله یافان

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 9 دی 1399 بروزرسانی: 9 دی 1399 گردآورنده: yfun.ir شناسه مطلب: 690

به "ترفندهایی برای محافظت بهتر از حریم خصوصی کاربران آیفون" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ترفندهایی برای محافظت بهتر از حریم خصوصی کاربران آیفون"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید